Pátek, 19. dubna 2024

Likvidace a svoz odpadu provedou odborné firmy

Likvidace a svoz odpadu provedou odborné firmy

Karlovy Vary - Firmu, která bude svážet a zneškodňovat odpad z velkoobjemových kontejnerů přistavovaných pravidelně v různých částech města, bude vybírat určená komise. Její členy jmenovali radní na svém úterním jednání. Kontejnery jsou kromě tak zvaných sběrných dvorů jednou z forem ekologického nakládání s komunálním odpadem.
\"Jde o to, že vybraná firma bude mít za úkol svážet odpad a ve spolupráci se sběrnými dvory se rovněž postarat o jeho zneškodnění,\" informuje náměstek primátora Michal Mundl. Podle jeho slov existují dvě varianty: buď bude tato firma odpad přímo likvidovat podle zákonných předpisů, anebo uzavře smlouvu s další specializovanou společností.
\"V současné době kromě velkoobjemových kontejnerů provozujeme i zmiňované sběrné dvory. V Karlových Varech jsou nyní dva, napřesrok plánujeme připravit projekt na třetí dvůr, tentokrát v Drahovicích. Zde by měl být dokonce k dispozici speciální kontejner pro kafilerní účely. Podle zvláštního režimu by tam mohla být ukládána uhynulá zvířata,\" pokračuje náměstek Mundl. Podle něj by měl mít třetí sběrný dvůr i ekologicko-výchovný charakter. Mohli by sem totiž docházet žáci základních škol například na exkurze, kde by se na vlastní oči mohli podívat, jak se nakládá se sběrovým papírem, jak pokračuje jeho recyklace a podobně.

Zdroj: Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů