Sobota, 20. dubna 2024

Barák: Odpad z Mostecka třídíme

Barák: Odpad z Mostecka třídíme

Mostecko - Separovaný odpad z Mostecka na skládce nekončí. Přestože v některých případech ho sváží klasický popelářský vůz, sklo, plasty a papír se dále třídí a recyklují. \"Kontrolují nás pracovníci městských úřadů, kraje a pravidelně také České inspekce životního prostředí,\" ujistil Pavel Barák, jednatel společnosti P.B.O.,která se zabývá sběrem tříděných odpadů.
Třídírna odpadů pro celý okres se nachází v areálu litvínovských technických služeb. Na Mostecku je rozmístěno téměř tisíc nádob na papír, sklo a PET lahve. Ve městech se nacházejí dva druhy kontejnerů.\" Plastové jsou opravdu obsluhovány vozidlem na klasický komunální odpad. Před každým výjezdem je však automobil vyčištěn a sype se do něj pouze odpad separovaný,\" objasnil Barák.
Roztříděný papír se následně lisuje do balíků. PET ahve se dokonce rozdělují podle barev a poté též lisují. Střepy firma skladuje ve velkoobjemových ocelových vanách a následně sesypává do transportních kamionů. \"Na všechny tři typy druhotných surovin máme zajištěn mnohaletý odbyt. Z třídírny odchází řádově stovky tun vytříděných komodit,\" dodal ředitel.

Zdroj: Deník Mostecka

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů