Čtvrtek, 28. března 2024

Inspekce trvá na rekultivaci

Inspekce trvá na rekultivaci

Inspekce životního prostředí trvá na rekultivaci skládky pod vlakovým nádražím a nemá námitek proti vypracovanému projektu na její rekultivaci. Cena, za kterou se má rekultivace uskutečnit, se zdá radnici příliš vysoká.

KAREL HUTR

Rožmitál - Z iniciativy České inspekce životního prostředí České republiky se ve věci rekultivace rožmitálské skládky pod vlakovým nádražím uskutečnilo před časem jednání v Praze. Jak jsme již informovali, po kontrole skládky inspektorem životního prostředí dostalo město za úkol nekvalitně zajištěnou skládku znovu zrekultivovat. Projekt zpracovala společnost Wastech. Podle tohoto projektu vyjde rekultivace na 30 milionů korun. Město vyhlásilo výběrové řízení na firmu, která by skládku znovu zabezpečila tak, aby neohrožovala spodní vody a nezatěžovala životní prostředí. Z celkové částky však musí Rožmitál uhradit polovinu nákladů. Tomu se však radnice snaží zabránit, protože patnáctimilionový podíl by výrazně ovlivnil hospodaření města.

\"Při jednání jsme zástupcům města sdělili, že inspekce životního prostředí nemá námitek k provedení rekultivace skládky podle projektu společnosti Wastech,\"

uvedl k tomu vedoucí oddělení odpadového hospodářství inspekce životního prostředí Martin Štifter.

\"Zároveň jsme se dohodli, že při tom bude zohledněn výsledek monitoringu vývinu plynů na skládce,\"

dodal Štifter. Město má provedení monitoringu vývinu plynů zajistit v termínu do 30. června příštího roku a zároveň se pokusí vyřešit, jak zafinancovat nařízenou rekultivaci skládky.

Zdroj: Příbramský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů