Čtvrtek, 28. března 2024

EKOCENTRUM NABÍZÍ

EKOCENTRUM NABÍZÍ

Našli jste zraněného živočicha?
Pomohou vám v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim, Pláteníkova ulice 264.

Poradenská kancelář pro veřejnost Dotazy z oblasti ochrany přírody a životního prostředí můžete telefonovat nebo osobně přijít do kanceláře ekocentra. Otevřeno: po, út, čt, pá 7-15,30 hodin, ve středu 7-18 hodin.

Středisko ekologické výchovy Výukové programy zaměřené na poznání vztahů v přírodě a zdravý životní styl pro děti z mateřských škol, pro žáky základních a středních škol i pro jiné zájmové skupiny. Programy je možné objednat telefonicky nebo osobně.

Knihovna přírodovědné a regionální literatury pro veřejnost. Výpůjční doba je ve středu od 13 do 18 hodin, v ostatní době dle dohody.

Stanice pro handicapované živočichy Při nálezu zraněného volně žijícího živočicha kontaktujte stanici nebo volejte na telefon nonstop 777 800 460. Návštěvní hodiny ve stanici pro školy a veřejnost jsou v dubnu až říjnu, ve středu od 9 do 11 a od 13 do 16 hodin.

Hvězdárna Otevřeno je za jasné oblohy po setmění od 21 hodin.
Návštěvu je nutné dohodnout předem na čísle 607 835 434. V současné době je období vhodné pro pozorování Mléčné dráhy, souhvězdí (dominují Vodnář a Ryby). Vidět je Mars a Jupiter.

Zdroj: Benešovský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů