Pátek, 26. dubna 2024

Krátce: Činnost fy Thermoservis vBrně nadále rozčiluje místní

Krátce: Činnost fy Thermoservis vBrně nadále rozčiluje místní

1203. Thermoservis - v nedeli - stale jezdi!!!
 
Autor: David 
Datum:   18.01.04 16:41

Dekuji vam za vyjadreni.
Bohuzel s Krajskym uradem neni mozne vest podobnou transparentni debatu. A je take nepochopitelne, ze kdyz se jedna o zalezitost v lokalite Brno stred, davate od toho jako primator \"ruce pryc \". Kdyz se dotazete na Krajskem urade, tak jako to ucinila v nektere ze svych reportazi CT, tak vam tam odpovedi, ze to postupuji do Prahy. Verim tomu, ze po vstupu do EU, se to jiste bez zdrahani postoupi do Bruselu, aby se cela kauza mohla resit opetovne nekolik let.
Vite co si o teto kauze pane primatore rikaji novinari, kteri se na tento problem snazi uz nekolik let poukazovat. Jsou presvedceni o tom, ze zakopany pes vezi v nulovem zastoupeni nektereho z kandidatu za lokalitu Brno Styrice na brnenske radnici.
Kdyby Vam desitky nakladaku projizdely den co den pod okny - nicily by Vam statiku domu, rusily deti ze spanku, parkrat by se propadla dopravni komunikace - opravdu by to vypadalo tak, ze byste nechal rozhodnuti a reseni na Krajskem urade ?
Kdo uhradi ty skody, ktere firma Thermoservis pacha ? Jak je mozne, ze to resi Krajsky urad, ale opravy jdou z budgetu Magistratu ? Proc se z dani plati opravy vozovky, proc po Thermoservisu bude tu smradlavou skladku uklizet Brno ?
Na co mame k dispozici takovy uzasny aparat uredniku, kteri kdyz se na ne obratite s problemem, tak od toho davaji ruky pryc ? Nebo to predaji jinemu aparatu pod jinou spravou ? Vzdyt neni nic jednodussiho.
Verite lidem, kteri na Vinohradech bydli, ze je to pro ne beznadejna situace. Ze at to zkousi z kterekoliv strany, tak neni nikde sance, aby se ta vec uz jednou pro vzdy vyresila.
Uz tolikrat se poukazovalo na to, ze tady jezdi ty nakladaky i o vikendech. Tolikrat to bylo v novinach, v televizi, vsichni zucastneni se k tomu vyjadrili, ze na to Thermoservis nema povoleni......a vysledek - proste si delaji co chteji...proste tady stale jezdi !!!
Copak neni mozne nahlasit policejnim hlidkam ve sluzbe, ktere tady stale projizdi,
aby, kdyz vidi plne nalozene nakladaky v nedeli projizdet, tak je zastavili ?
No nic, uz se tesim na Vasi odpoved neutralniho razu, ktera nikoho neurazi, nic nevyresi - bude takova hezky politicka...nebo ne ?

 
 1208. Odpověď
 
Autor: Primátor 
Datum:   20.01.04 08:54

Vážený pane,

opravdu si myslím, že by bylo dobré, kdybyste vzal na vědomí, že žijeme v právním státě, v němž jsou kompetence určitým způsobem rozděleny. Každý proto nemůže dělat všechno, co ho právě napadne a co v daném okamžiku považuje za správné. Tak jako město nemůže udělovat amnestie, které náleží do pravomoci prezidenta, schvalovat za Parlament České republiky zákony, nebo za soudy rozhodovat v soudních sporech, nemůže ani zasahovat do kompetencí, které náleží krajskému úřadu.

Pokud se domníváte, že na ulici, v níž bydlíte, dochází k porušování zákona o provozu vozidel na pozemních komunikacích a změnách některých zákonů, v platném znění, určitě své podezření policii nahlásit můžete.

S pozdravem

ZDROJ:www.brno.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů