Pátek, 29. března 2024

Ke zbavení se odpadu bude nutné vzít občanský průkaz

Ke zbavení se odpadu bude nutné vzít občanský průkaz
Tábor - Nový sběrný dvůr v Bukurešťské ulici, který má sloužit potřebám hlavně obyvatelů desetitisícového sídliště Nad Lužnicí, zahájí již v pondělí provoz.
\"Hlavním účelem areálu bude zvýšit intenzitu třídění nebezpečných a dalších domovních odpadů, a umožnit tak jejich další recyklaci. Zároveň snížíme počet přistavovaných velkoobjemových kontejnerů v ulicích,\" uvedl včera ředitel Rumpoldu Vladimír Koštoval.
Přeměna bývalého výměníku na sběrný dvůr stála 1,9 milionu korun. Dvacet procent nákladů hradilo město, o zbytek se rovným dílem podělila státní dotace a půjčka od Státního fondu životního prostředí. Otevřeno bude v pondělí a středu mezi 15. a 18. hodinou, v sobotu pak od 8 do 12 hodin. Služba spadá do poplatku občanů za likvidaci komunálního odpadu a zbavení se starého televizoru, ledničky, pneumatik, baterií, léků, vyjetého oleje či barev již nebude dále zpoplatňováno.
Dosud jediný sběrný dvůr v Táboře na Pražském sídlišti shromáždil za minulý rok 965 ledniček, 574 televizorů nebo například sedm tun pneumatik. Rekord naplnění jednoho z pouličních velkoobjemových kontejnerů, jejichž využití je na rozdíl od sběrného dvora bez kontroly obsluhy, je 17 minut.
\"V budoucnu připadá v úvahu vystavět další sběrný dvůr na Starém Městě,\" řekl starosta František Dědič (ODS) a dodal, že od března by měla platit dohoda se Sezimovým Ústím o využívání dvora v Bukurešťské, a to do doby, než Ústečtí postaví svůj další vlastní dvůr. \"Občané přivážející odpad budou své bydliště dokazovat předložením občanského průkazu a podle toho se snadno náklady na provoz rozdělí,\" konstatoval Dědič.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů