Úterý, 16. dubna 2024

Sucho v kontejneru

Sucho v kontejneru
Společnost BTT (BahnTank Transport) zavedla nový kontejnerový systém na dopravu a skladování chemických výrobků citlivých na vlhko. Od září 2003 začal podnik Borealis Polymere v Burghausenu (SRN) používat kontejnery Bulk-Box.

K výhodám těchto nových kontejnerů patří zejména vysoký nákladní objem 56 m3 a rozměry - 9,125 m (30\') x 2,55 m x 2,75 m. Nákladní objem je tu stejný jako u předchozích 12 m (40\') dlouhých kontejnerů \"Drucksilo\", které se dosud používaly pro dopravu nenavlhavých produktů. Dociluje se tak lepšího vytížení vlaků, kde lze umístit 2 kontejnery Bulk-Box na jeden čtyřnápravový vagon. Zákazníkům se tak snižují dopravní náklady. Kontejnery Bulk-Box lze rovněž přechodně používat jako cenově výhodné mobilní meziskladové objekty místo složité překládky sypkých hmot do sil.

Pro jejich praktickou vykládku se do nich před naplněním zavěšují tzv. LinerBags; jsou určeny pro jednorázové použití a po vyložení zboží se recyklují. Odpadá tím cenově i časově náročné čištění kontejnerů. Pro vykládku jsou kontejnery opatřeny na zadní stěně výsypnou klapkou. Aby se při vykládce zamezilo znečištění nákladu cizími produkty nebo vlivy okolního prostředí, jsou Liner-Bags opatřeny výsypkou ve tvaru trychtýře. Před vykládkou se výsypka vytáhne a napne na turniketový uzávěr, kterým se obsah kontejneru přesype přímo do sila. Pro urychlení vykládky lze až v tomto okamžiku použít i stlačeného vzduchu (na rozdíl od kontejnerů Drucksilo).
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů