Čtvrtek, 28. března 2024

Peníze na ekopřemýšlení

Peníze na ekopřemýšlení
Odbor životního prostředí magistrátu vyhlašuje první kolo grantového řízení Fondu ekologické výchovy a osvěty. \"V rámci tohoto fondu, do něhož město ve svém rozpočtu vyčlenilo pro letošní rok celkem 269 tisíc korun, město finančně podporuje nápadité aktivity a projekty v oblasti ekologické výchovy a osvěty na území Pardubic,\" vysvětluje Roman Slach z odboru životního prostředí.
Do grantového řízení se může přihlásit jakákoliv organizace s právní subjektivitou, která má své sídlo v Pardubicích a která připraví zajímavou akci zvyšující ekologické povědomí pardubických občanů, a to jak dětí, tak dospělých. Netýká se to jen škol a školských zařízení, ale i různých institucí včetně nevládních neziskových organizací.
Pro rok 2004 je vypsáno deset témat. Jejich znění, formulář přihlášky a pokyny pro účast ve výběrovém řízení budou všem zájemcům vydány na odboru životního prostředí pardubického magistrátu ve Štrossově ulici, případně na vyžádání zaslány poštou. Formuláře jsou k dispozici i v elektronické podobě na internetové adrese města www.mmp.cz (odbor životního prostředí formuláře). Uzávěrka přihlášek je v pátek 19. března.
Zdroj:Pardubický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů