Čtvrtek, 28. března 2024

Zelený rádce by mohl poradit Mostečanům s ekologií letos

Zelený rádce by mohl poradit Mostečanům s ekologií letos
Most - Publikaci s názvem Zelený rádce Mostecka hodlá letos nabídnout veřejnosti Ekologické centrum Most (ECM). Na vydání brožované knihy zatím přispěla pouze Mostecká uhelná společnost.
\"Zatím není jisté kdy a v jakém nákladu publikace vyjde,\" sdělila Soňa Hykyšová, vedoucí ECM, kde rádce připravovali. Vzdělávací publikace je ilustrovaným průvodcem ochrany životního prostředí. Svým rozsahem a zaměřením je zatím jediná svého druhu, kterou ECM pro veřejnost připravilo ve své čtyřleté historii.
Zelený rádce obsahuje praktické informace o likvidaci odpadů, o ochraně ovzduší, vody, zeleně a o dalších oblastech souvisejících s ekologií. Autoři vycházejí ze Zeleného rádce zveřejňeného na internetových stránkách ECM, který je souborem otázek a odpovědí na ekologické téma. V tištěném rádci jsou i odpovědi na nejčastější dotazy, které lidé kladou pracovníkům centra. Publikaci chce ECM šířit bezplatně, k mání má být například v knihovnách a na úřadech.
Ekologické centrum Most je informačním střediskem poskytujícím bezplatné informace o životním prostředí v regionu. Zařízení informační služby, jejíž zaměstnanci pracují ve směnovém provozu, vzniklo 1. dubna 2000 z podnětu společnosti Česká rafinérská. Založení ECM podpořilo deset velkých firem a státních institucí.
Zdroj:Deník Mostecka
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů