Čtvrtek, 28. března 2024

Veletrh ECO CITY

Veletržní sezónu ABF v Pražském veletržním areálu v Letňanech otevře ve dnech 11.–13. března soubor jarních výstav, mezi které patří i ECO CITY 10. jubilejní veletrh životního prostředí a úspor energií
Veletrh ECO CITY

Základní informace:
Organizátor:     ABF, a.s.
Záštita:     Ministerstvo životního prostředí ČR
Vedoucí manažer projektu:   Hana Forejtová
Celkový počet vystavovatelů:  37 firem (k 2.3.2004)
Celkový počet spoluvystavovatelů: 22 firem (k 2.3.2004)
Celková výstavní plocha:   1250 m2
Otevírací hodiny:    11. – 12. 3. od 10.00 do 18.00 hod.
13.3. od 9.00 do 18.00 hod.
Vstupné:  100,- Kč (společné s FOR HABITAT a PRAGAFLOREA)
50,- Kč zlevněné
Doprava: bezplatná veletržní autobusová linka č. 758 od stanic metra Českomoravská a Vysočanská
Další informace:
Dne 11. března otevře výstaviště v Letňanech své brány čtveřici veletrhů a výstav, jejichž společnou tématikou je zlepšování úrovně životního prostředí a bydlení. Veletrhy ECO CITY, FOR HABITAT, Pragaflorea a Bazény, solária & sauny se ve společném termínu konají poprvé, aby tak umožnily návštěvníkům získání kompletního přehledu o novinkách a inovacích týkajících se všeho, co souvisí s bydlením a zlepšováním jeho kvality, úsporami energií a používáním „šetrných technologií“ a zkvalitnily nabídku služeb souvisejících s bydlením na jednom místě a za výhodné vstupné.

Desátý jubilejní ročník veletrhu životního prostředí a úspor energií ECO CITY navazuje na tradici veletrhu FOR ECO, pořádaného od roku 1994. Jeho cílem je poskytnout prostor jak pro problematiku měst a obcí z pohledu komunální politiky, tak prezentovat firmy nabízející komunální techniku a vše, co města a obce pro svůj život potřebují.
Návštěvník, jako konečný spotřebitel, zde však najde rovněž exponáty, umožňující zkvalitnění a zeefektivnění jeho bydlení, např. sluneční kolektory, čističky odpadních vod, případně úklidovou a čistící techniku.

Doprovodný program
Již tradičně veletržní exponáty soutěží o titul Grand Prix. Vyhlášení vítězů a předání cen proběhne 11. března večer v Obecním domě v Praze,  v rámci slavnostního galavečera vystavovatelů. Zde budou také vyhlášeny výsledky odborné soutěže Energetický projekt, kterou vypsalo Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Českou energetickou agenturou.
V Obecním domě se 11. března uskuteční také odborná konference Doprava a energetika, která pokračuje den nato v Martinickém paláci na Hradčanech workshopem Dopravní řešení Prahy. Konference se bude zabývat aktuálními tématy, jako jsou financování dopravních staveb a získávání peněz z fondů EU.

Pro exportéry ekologických technologií je připraven seminář o možnostech jejich exportu nejen do Egypta a pro maloobchodníky s elektrospotřebiči seminář o využívání aktuálního marketingového nástroje – energetických štítků.

Nabídku doplní 8. Fórum krajů, měst a obcí s tématem investiční příležitosti v regionech  - setkání zástupců municipalit s případnými investory a zájemci o podnikání.
Semináře a odborná setkání se uskuteční nejen v Obecním domě hl.m. Prahy, v Martinickém paláci, ale rovněž přímo v Pražském veletržním areálu Letňany v hale č.3, kde bude veletrh ECO CITY probíhat.

Realizace výstavy:
Hana Forejtova – forejtova@abf.cz, tel.:22 891 146, fax: 222 891 199,
Pavel Meixner - meixner@abf.cz, tel.: 222 891 119, fax: 222 891 199,
www.ecocity.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů