Pátek, 19. dubna 2024

Arnika vyhlašuje soutěž „CO OČI NEVIDÍ… aneb kde končí obsah naší popelnice“

Arnika vyhlašuje soutěž „CO OČI NEVIDÍ… aneb kde končí obsah naší popelnice“

VYŠKOV – Sdružení Arnika Vyškov ve spolupráci s Městským úřadem Vyškov, knihovnou Karla Dvořáčka ve Vyškově a Hnutím Duha Vyškov vyhlašuje výtvarnou a fotografickou soutěž s názvem „CO OČI NEVIDÍ… aneb kde končí obsah naší popelnice“.

Úkolem soutěžících je namalovat nebo vyfotografovat, kde si myslí, že končí to, co vyhodí. Nebo jak si představují ideální likvidaci odpadu. Mohou se také zaměřit na výhody a nevýhody jednotlivých možností.

„Formu i techniku malby či kresby ponecháváme na vlastním uvážení. Fotografie by měly mít rozměr minimálně 18 × 13 cm, ať už barevné či černobílé,“ uvedla Radka Štěpánová z Arniky Vyškov.

Soutěž probíhá ve třech věkových kategoriích:

I.                    kategorie: 6 – 10 let

II.                 kategorie: 11 – 15 let

III.               kategorie: 16 – 19 let

K účasti v soutěži není nutné vyplňovat žádnou přihlášku, stačí pouze zaslat svou práci do 9.4.2004 na níže uvedenou adresu. Soutěžící nesmí zapomenout na druhou stranu obrázku nebo fotky uvést své jméno a příjmení, adresu školy a věk.

Z každé kategorie porota vybere tři práce, jejichž autory odměníme cenami. Vyhlášení výsledků proběhne na Den Země, tj. 22.4.2004 v 11:00 hodin na Masarykově náměstí ve Vyškově. Ceny vítězům předají zastupitelé města Vyškova.

Každý, kdo pošle do soutěže své dílo, pomůže přispět na dobrou věc. Všechny práce budou vystaveny od 20.4. do 23.4. v knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde bude také možné si jednotlivá dílka zakoupit. Výtěžek z prodeje a z dobrovolného vstupného předáme fakultní nemocnici U sv. Anny v Brně (na nákup zdravotnických pomůcek bez PVC).

Slavnostní vernisáž výstavy proběhne 20.4. v 16:00 hodin v sále knihovny.

TISKOVÁ ZPRÁVA SDRUŽENÍ ARNIKA VYŠKOV

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů