Pátek, 19. dubna 2024

Envibrno již v dubnu

Od 20. do 24. dubna se letos na brněnském výstavišti uskuteční 11. mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO.
Envibrno již v dubnu
Časopis Odpady patří spolu s dalšími periodiky a internetovým portálem enviweb.cz k mediálním partnerům tohoto nejvýznamnějšího environmentálního veletrhu v regionu střední a východní Evropy.

Všechno zatím nasvědčuje tomu, že také letošní ročník bude úspěšný. Již počátkem ledna 2004 měli pořadatelé pronajato přes 1200 m2 čisté výstavní plochy, a to zhruba šesti desítkám vystavovatelů. Mezi ty největší se letos řadí společnosti FORTEX - AGS, FONTANA R, Invest PROX T.E.C., DISA, ARKO Technology, WILO Praha a KUNST.

Podpora profesních organizací

Očekává se, že oproti roku 2002, kdy se konal 1. ročník Envikongresu s doprovodnou výstavou Envibrno poprvé společně s komplexem stavebních veletrhů, vzroste zájem o účast na letošním ročníku environmentálního veletrhu až o 50 %. Letošní novinkou je, že vedle trojlístku stavebních veletrhů IBF, URBIS a SHK BRNO se uskuteční současně s oběma \"envi-akcemi\" také nultý ročník veletrhu Elektro.

O významu brněnské environmentální akce svědčí mj. široká oficiální podpora od profesních organizací a sdružení - Asociace čistírenských expertů ČR, Asociace producentů ekologických systémů a České ekologické manažerské centrum - až po ministerstva. Envikongres jako hlavní součást doprovodného programu totiž proběhne s oficiální podporou tuzemských ministerstev životního prostředí, průmyslu a obchodu a zemědělství.

Ministr zemědělství České republiky ing. Jaroslav Palas odůvodňuje přímou angažovanost vládních rezortů: \"Envibrno výrazně překračuje hranice pouhé komerční akce. Hlavní význam veletrhu vidím v možnosti výměny informací a zkušeností mezi zástupci státní správy a samosprávy a podnikateli i mezi podnikateli navzájem. Tato výměna informací, která bude umocněna přítomností zahraničních účastníků, může přinést významný pokrok v praktickém zavádění ekologické legislativy.\"

Tradiční tribunou pro výměnu informací je doprovodný program, v jehož rámci se uskuteční zejména 2. Envikongres. Na pořadu bude mít především diskuse o konkrétních dopadech implementace směrnice EU o integrované prevenci a o kontrole znečištění (IPPC) a související problematiku nejlepší dostupné techniky ve střední Evropě (BAT).

Slavnostní událostí bude předání prestižních ocenění a současně ochranné známky \"Ekologicky šetrný výrobek\", od jejíhož zavedení v ČR jako obdoby zahraničních ekolabelingových systémů uplynulo nedávno deset let. Ochranná známka, která může být udělena pouze produktům splňujícím náročné požadavky a kritéria ministerstva životního prostředí, znamená pro spotřebitele záruku kvality a dodržení výrobních postupů šetrných k životnímu prostředí.

Změna koncepce

Největší novinkou nadcházejícího ročníku je změna celkové koncepce akce ve prospěch integrovaného přístupu k ochraně a obnově životního prostředí. Oborové členění zahrnuje v souladu s tímto přístupem - po nedávném dopracování - pouze tucet oborů, převážně environmentální techniky a technologie:

energetika,

výroba a zpracování kovů,

zpracování nerostů,

chemický průmysl,

nakládání s odpady,

transport, čištění a úpravu vod,

zemědělství,

ostatní zařízení,

čištění vzduchu a spalin,

ochrana půdy a krajiny,

měřicí a regulační technika pro kontrolu životního prostředí,

literatura, služby, výzkum a ekologické organizace.

Organizátoři předpokládají, že Envibrno se stane nejvýznamnější akci v oblasti ochrany životního prostředí v České republice v roce 2004. Více informací lze nalézt na www.bvv.cz, nebo na e-mailu envibrno@bvv.cz.

Prezentace na serveru ENVIWEB.CZ

Veletrh ENVIBRNO je i letos hlavním partnerem internetového portálu ENVIWEB.CZ, který se věnuje otázkám životního prostředí. Cílovou skupinou návštěvníků serveru jsou odborníci, ekologové podniků, pracovníci firem, zástupci a studenti vysokých škol se zaměřením na ŽP, členové odborných svazů, pracovníci státní správy aj. Vystavovatelé veletrhu ENVIBRNO 2004 mají zajištěno bezplatně přednostní zobrazování v Adresáři firem a uveřejnit informace o své firmě formou PR článku.

V případě zájmu, prosím, zašlete vaši tiskovou informaci na e-mail: enviweb@enviweb.cz.
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů