Pátek, 26. dubna 2024

Čtyřlístek jarních veletrhů a výstav

Čtyřlístek jarních veletrhů a výstav

Ve dnech 11. – 13. března proběhla na výstavišti v Letňanech čtveřice jarních veletrhů a výstav, jejichž společnou tématikou bylo zlepšování úrovně životního prostředí a bydlení.

Veletrhy a výstavy FOR HABITAT, ECO CITY, Pragaflorea a Bazény, solária & sauny se ve společném termínu se konaly poprvé, ale v žádném případě nešlo o náhodu. Návštěvníkům tím bylo umožněno získat kompletní přehled o novinkách a inovacích týkajících se všeho, co souvisí s bydlením a zlepšováním jeho kvality, úsporami energií a používáním \"šetrných technologií\", ale i životním  prostředím. Veletržní program doplnila prezentace realitních kanceláří, bank, a developerských společností. Návštěvníci měli  rovněž možnost inspirovat se na prahu jarní a letní sezóny novinkami pro vybavení zahrad a okolí svých domů. Benjamínkem veletržního čtyřlístku byla odborná výstava Bazény, solária & sauny, která je jedinou specializovanou výstavou tohoto druhu u nás.

Všechny výstavy provázel rozsáhlý doprovodný program, některé jeho součásti se konaly i mimo Letňany. V prostorách Obecního domu na slavnostních galavečerech byly vyhlášeny výsledky  soutěže Energetický projekt, která již druhým rokem doprovází veletrh ECO CITY a soutěží Grand Prix. Veletrhy se  staly i prostorem pro řadu odborných setkání. Jedním z nejobsažnějších bylo 8. Fórum krajů, měst a obcí, jehož hlavním tématem byly investiční příležitosti v regionech.

Velmi využívanou službou, kterou pořadatel výstavy nabídl poprvé byla pro mladé rodiny s dětmi možnost klidné prohlídky celého areálu PVA s využitím hlídání jejich ratolestí renomovanou agenturou Tetty v Dětském koutku.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů