Sobota, 20. dubna 2024

Nové knihy - Způsoby vytápění domů a bytů: praktické informace a doporučení

Největší množství energie se spotřebuje v domácnostech právě na vytápění.
Nové knihy - Způsoby vytápění domů a bytů: praktické informace a doporučení
Tato publikace vám pomůže rozhodnout se při výběru typu vytápěcí soustavy, druhu paliva, obeznámí vás s hygienickými požadavky na provoz. Doporučí, jakou soustavu zvolit v závislosti na velikosti vytápěného domu nebo na době vytápění (rodinné domy, chaty a chalupy). Samostatná kapitola je pak věnována jednotlivým zdrojům tepla, jakými jsou: kotle, kamna, krby, topidla, solární kolektory, tepelná čerpadla, ale i kombinované zdroje tepla.
Vhodně zvolený systém vytápění je jedním ze základních předpokladů hospodárného provozu domu nebo bytu. Mimo efektu úspory peněz přináší správný druh vytápění samozřejmě i další výhody. Například pokud upřednostníme vytápění pomocí solární energie, která je všeobecně považována za ekologickou, šetříme rovněž i naše životní prostředí. K nejnovějším pojmům používaným ve vytápění a stavebnictví patří \"nízkoenergetické domy\". Jedná se o novostavby, které mají ve srovnání s dříve postavenými budovami mnohem menší spotřebu energie a tím i paliva.
V této příručce naleznete nejen přehled možných způsobů vytápění, ale také doporučení, kde ten který způsob správně použít.
Jaroslav Dufka: Vytápění domů a bytů. Druhé, zcela přepracované vydání. V roce 2004 titul vydala GRADA PUBLISHING, počet stran 100. Cena jednoho výtisku je 99 Kč včetně DPH.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů