Pátek, 19. dubna 2024

Tachovští rozhodnou o skládce

Tachovští rozhodnou o skládce
Tachov - Další provoz skládky navezené výkopové zeminy v areálu bývalých kasáren poblíž celního úřadu a Okresního archivu v Tachově se stal předmětem jednání z hlediska zájmů a potřeb města.
Vedení města nabylo totiž dojmu, že smlouva o skládce, která je na jeho pozemku a kterou uzavřelo s tachovskou společností STAKUS INKSTAV, je už dávno překonána a že je třeba ji upravit.
\"V současné době je provoz skládky v jednání, ale informace jsem ochoten poskytnout, až bude záležitost dořešena,\" odpověděl stroze vedoucí majetkoprávního odboru Vladislav Hubač, který byl pověřen v této věci radou města.
Daleko sdílnější byl v tomto směru vedoucí odboru výstavby Městského úřadu Tachov Josef Havel.
\"Navýšení skládky jsme společnosti STAKUS INKSTAV povolili v loňském roce o jeden a půl metru. Firma měla za úkol provést oplocení, a to také dodržela. Buď dojde k úpravě smlouvy a město i fyzické osoby budou skládku dále využívat, nebo dojde k ukončení skládkování,\" informoval vedoucí odboru výstavby.
Ukládání zeminy do určitého množství na skládku mají fyzické osoby zdarma. Je tedy otázkou, kolik zaplatí nad povolený limit. Stavební úřad vydal první povolení pro navýšení skládky městu jako právnímu subjektu. Druhé povolení vydal firmě STAKUS. Ta má ve smlouvě s městem uvedeno, kolik zaplatí podniky a kolik fyzické osoby.
Problematiku skládky do budoucna by měli posoudit pracovníci odboru územního plánování a regionálního rozvoje a odboru životního prostředí Městského úřadu Tachov zejména z hlediska zájmů a potřeb města a z pohledu územního řízení. Poté by měli navrhnout, zda bude pokračovat navyšování skládky, nebo zda dojde k ukončení skládkování. Konečné rozhodnutí o postupu v této věci by pak měla vydat rada města.
Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů