Pátek, 19. dubna 2024

Proběhla diskuse nad budoucností skládek na Vysočině

V Přibyslavi se předposlední březnový den sešli zástupci obcí a dalších smluvních partnerů ukládajících odpad na skládce v Ronově nad Sázavou se zástupci Krajského úřadu kraje Vysočina.
Proběhla diskuse nad budoucností skládek na Vysočině
Po krátkém uvítání předal starosta obce Přibyslav Jan Štefáček slovo radnímu Ivu Rohovskému, který informoval přítomné o stavu připravenosti Plánu odpadového hospodářství kraje Vysočina. Jiří Musil z Městského úřadu Přibyslav hovořil poté o aktuálním stavu skládky v Ronově nad Sázavou. „Seznámil jsem přítomné s připravovanou novelou zákona o odpadech a s chystaným vyhlášením druhého kola grantového programu Systém sběru a třídění odpadů. Můj kolega Josef Klečanský jim pak přiblížil proces získávání integrovaného povolení v oblasti nakládání s odpady v kraji Vysočina, zhodnotil jeho výhody i nevýhody a shrnul dosavadní výsledky za první rok platnosti zákona o integrované prevenci,“ řekl Zdeněk Fixa z krajského odboru životního prostředí.

Na závěr proběhla diskuse a zamyšlení se nad budoucností ronovské skládky i dalších skládek na Vysočině v souvislosti se změnami legislativy s důrazem na přednostní využívání odpadů. „Zřízena bude kompostárna i sběrný dvůr a provoz odpadového hospodářství tak dosáhne vysoké úrovně,“ konstatoval Fixa.

R. Burketová
Více informací Z. Fixa, 564 602 516, fixa.z@kr-vysocina.cz

\"velké
radní kraje Vysočina Ivo Rohovský (stojící)
\"velké
účastníci setkání
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů