Čtvrtek, 25. dubna 2024

Děčín má za sebou první svoz tetrapaků

Děčín má za sebou první svoz tetrapaků
Stovky děčínských domácností se připojily k nové aktivitě města, sběru tetrapaků. První svoz oranžových pytlů se uskutečnil v pondělí 5. dubna.
Svozová auta Severočeských sběrných surovin, která najezdila více než 300 kilometrů, odvezla z celého města 1093 oranžových pytlů o celkové hmotnosti 2,455 tuny. \"Jsme rádi, že se občané Děčína rozhodli připojit k této aktivitě, která má přispět k ochraně životního prostředí. Všem, kdo sbírali tetrapak a bude v této činnosti pokračovat i v budoucnu, děkujeme,\" prohlásila Hana Karasová z odboru životního prostředí děčínské radnice.
Svozová auta neodvážela tetrapak pouze v pondělí, tedy v den svozu, ale také další dny. \"Velmi nás ale mrzí, že řada občanů nedodržela termín svozu a umístila oranžové pytle ke sběrným nádobám později. Museli jsme proto svážet oranžové pytle opakovaně, což nám způsobuje nemalé problémy a samozřejmě to stojí peníze. Proto žádáme občany, aby skutečně dodržovali termín svozu,\" doplnila Karasová. Odpad je třeba umístit pouze na stanoviště s kontejnery na separovaný odpad.
Nové pytle si mohou občané vyzvednout na 7 distribučních místech, a to na MěÚ Děčín, Mírové náměstí., MěÚ Děčín, 28. října (budova bývalého OkÚ), odboru ŽP, ve sběrných dvorech a výkupnách Severočeských sběrných surovin ve Fugnerově ulici, v Křešicích a v Slepé ulici.
Další termín svozu tetrapaků je v pondělí 3. května, přičemž pytle je třeba odložit u sběrných nádob na separovaný odpad již o den dříve.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů