Sobota, 20. dubna 2024

Další černé skládky během zimy zmizely

Další černé skládky během zimy zmizely

Během prosince byla zlikvidována letitá černá skládka asi 1km západně od obce Lukov na jižní Moravě. Tato stará černá skládka byla založena pravděpodobně v 70-átých letech minulého století na území za \"železnou oponou\". Nyní se nacházela již na území Národního parku Podyjí. K likvidaci byly využity prostředky MŽP ČR a finanční objem činil asi 3 milióny Kč. Turisté se tak mohou potěšit pohledem na další čisté místo toho krásného kraje.

ZDROJ: Podle Znojemský týden upravil Enviweb

Další černá skládka byla během ledna zlikvidována v Praze nedaleko přírodní památky Střešovické skály- mezi ul. Veleslavínská a Pod novým lesem. Skládka byla tvořena hlínou, kamením, sutí a domovním odpadem a tyčila se do výše cca 5m. Skládka hrozila utržením svahu a ohrožovala objekty pod stěnou.

ZDROJ: Podle www.vecernik-praha.cz upravil Enviweb

Na těchto dvou případech je vidět, že přesto, že legislativa v této oblasti je složitá, když je dobrá vůle, černé skládky mizí. Jinde jsou  však schopni se nadále vymlouvat na různá omezení a černé skládky nechat dále hyzdit přírodu nebo město.

ZDROJ:www.enviweb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů