Čtvrtek, 28. března 2024

Perspektivní obaly

Perspektivní obaly
Ekologická  opatření, která od 90. let uplatňují státy EU, se stále více projevují v oblasti nevratných  recyklovatelných  obalů, které se po splnění své funkce likvidují.

Na základě platných a novelizovaných zákonů o  odpadech  a Zákona o obalech ve vazbě na zákony EU jsou z trhu postupně vytlačovány obaly  ekologicky  nevhodné. Bohaté zkušenosti s výrobou obalů, které jsou schopny nahradit obaly dřevěné, kovové, plastové nebo kombinované, zejména s ohledem na jejich skladnost, voděodolnost,  ekologickou  nezávadnost, ale také příznivější cenu, má společnost Model MB Karton.

Dřevo se musí ve srovnání s kartonovým obalem sušit, impregnovat a ochraňovat před houbami a jinými škůdci, aby exportér vyhověl všem normám, které jsou požadovány při vývozu zboží v dřevěných bednách, zvláště do zámoří. Těžké kartonové obaly vyrábí tato firma na zakázku podle zadání a požadavků zákazníka, nebo se prodávají přímo ze skladu. Výroba probíhá podle osvědčených hygienických standardů. Provedení zohledňuje povahu baleného zboží, pevnostní požadavky, způsob přepravy a skladování. Nejčastěji požadované rozměry kontejnerů a boxů jsou \"euro rozměry\" s variabilní výškou; lze požadovat téměř každý formát. Lze je dodat jako skládací pro využití jako vratný obal. Technologické možnosti ve slotrovaných a tvarově vysekávaných obalech je možné přizpůsobit a upravit návrhem vhodné konstrukce dle požadavku zákazníka. V případě přepravy nebezpečného zboží je zajištěn UN kód nebo další certifikáty státní zkušebny. Operativní součinnost umožňuje dodávky obalů ve vazbě na termíny dodávek exportérů i v malých odběrových množstvích. Při použití pětivrstvé lepenky se využívá kombinací vlny A, B a C, u sedmivrstvé lepenky se kombinují vlny A, B, C a K.

Těžké vlnité lepenky jsou vzhledem k vysoké pevnosti vhodné pro balení těžkého obsahu. Obaly ve tvaru oktabínů jsou vhodné pro balení granulátu či sypkých hmot s nosností 1-2 t. Vodě odolná úprava lepenek umožňuje využít obaly pro zboží dodávané do zámoří. K obalům s plošným zatížením základny je možné dodávat lepenkové palety s atestem státní zkušebny a s nosností při plošném zatížení 1 t (chráněný průmyslový vzor). Do okruhu zákazníků společnosti Model MB Karton, která je od roku 1999 členem švýcarské skupiny Model, patří především firmy z průmyslu automobilového (balení montážních i náhradních dílů a celků, např. motory, převodovky, nápravy), elektrotechnického (skupinové balení drobných dílů pro export, balení větších elektrotechnických výrobků a celků), strojírenského a chemického. Její produkty využívají i přepravní firmy (řady boxů, kontejnerů a přepravních šatních skříní). Produkci obalů z těžkých vlnitých lepenek doplňuje kompletní sortiment obalů z vlnitých, hladkých, skládačkových a kašírovaných lepenek z produkce čtyř závodů skupiny Model v ČR.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů