Středa, 24. dubna 2024

JARNÍ SOUTĚŽ PRO DĚTI

Jaro je v plném proudu a s ním přichází i den významný pro všechny, kterým není lhostejný stav životního prostředí na naší planetě. Je to Den Země, který si každoročně připomínají miliony lidí po celém světě 22. dubna. Ministerstvo životního prostředí jako svůj příspěvek k tomuto svátku připravilo jarní soutěž pro děti a mládež.
JARNÍ SOUTĚŽ PRO DĚTI
Jedná se o internetovou vědomostní soutěž zaměřenou na ochranu životní prostředí, která bude postupně zveřejňována na nových webových stránkách MŽP. Organizuje ji odbor vnějších vztahů ministerstva životního prostředí ve spolupráci s časopisem ABC, Národním parkem Šumava, ZOO Praha a dalšími partnery.

Vítěze celé soutěže a jeho nejbližší rodinné příslušníky čeká týdenní pobyt v krásném prostředí Národního parku Šumava včetně zajímavého doprovodného programu. Pro další úspěšné soutěžící jsou připraveny krásné knížky o přírodě a další dárkové předměty.

Soutěž, která proběhne ve třech kolech v průběhu dubna a května 2004, je určena pro individuální soutěžící do 15 let. Každé kolo se věnuje jinému tématu a je možné zúčastnit se jak jednotlivých kol odděleně, tak všech dohromady. Kdo chce ale vyhrát hlavní cenu, musí se zúčastnit všech tří kol.

Témata :
  • Naše planeta Země (1. kolo)
  • Velké šelmy v Čechách (2. kolo)
  • Ochrana přírody v České republice (3.kolo)

    Soutěž začíná 13. dubna 2004 zveřejněním otázek prvního kola na webové stránce Ministerstva životního prostředí. Vždy po 14 dnech budou přidány otázky pro 2. a 3. kolo. Odpovědi se vyplňují přímo na Internetu do připraveného formuláře a odesílají pouze elektronickou cestou.

    Uzávěrka pro zasílání odpovědí pro všechna tři kola je 30. května 2004.

    Souběžně s touto internetovou soutěží probíhá i podobná soutěž v časopise ABC, která je určena mladším dětem a zejména těm, kteří nemají přístup na Internet. Je zaměřena na zvlášť chráněné živočichy v naší přírodě a najdete ji v ABC č. 8 (vyšlo 9.4.2004) a na webové stránce Ábíčka.

    Více informací k podmínkám a pravidlům soutěže MŽP najdete v rubrice „O soutěži“.
  • Sdílet článek na sociálních sítích

    Partneři

    Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
    Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
    ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
    EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
    INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
    ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
    NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
    E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
    Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
    Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů