Pátek, 29. března 2024

Soutěž na svoz komunálního odpadu zatím není u konce

Soutěž na svoz komunálního odpadu zatím není u konce
Česká Lípa - Výběrové řízení na svoz komunálního odpadu v České Lípě zatím není u konce. Rada města potvrdila jako vítěze soutěže dánskou firmu Marius Pedersen a. s. Hradec Králové. Proti rozhodnutí ale byly vzneseny námitky.

\"Po vyhlášení vítěze došly na městský úřad dvě námitky. Obě byly zamítnuté. Firmy mají nyní možnost odvolat se k Úřadu pro hospodářskou soutěž v Brně,\"
shrnul místostarosta Jiří Pazourek. Hodnotící komise vybírala z osmi nabídek. Hodnotila nejen cenu, ale další servis, který firma nabízí. Jednou z velmi diskutovaných otázek je také čistota kolem kontejnerů, zejména na velkých sídlištích. Předsedkyně komise životního prostředí Jana Kosťunová potvrdila, že o problému vědí a snaží se jej řešit.
\"Proto má nová firma v podmínkách denní úklid kolem kontejnerů. Od 1. ledna 2005 se to bude dít,\" poznamenala Jana Kosťunová.
Společnost Marius Pedersen by měla nahradit stávajícího zajišťovatele svozu a likvidace komunálního odpadu firmu Rethmann - Jeřala Recycling od 1. ledna 2005. Marius Pedersen provozuje v ČR například třináct řízených skládek odpadů s ročním objemem uložených odpadů 700 tisíc tun. Organizačně je členěna na mateřskou společnost a 26 dceřiných společností. Skupina firem kolem Marius Pedersen Group má téměř čtyřicet provozoven po celé ČR.
Zdroj:Českolipský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů