Čtvrtek, 28. března 2024

Viadrus investuje přes třicet milionů do ekologie

Viadrus investuje přes třicet milionů do ekologie
Bohumín Viadrus, závod společnosti ŽDB, investuje během následujících pěti let přes třicet milionů korun na snížení zatížení životního prostředí. Investice ekologického charakteru jsou ve Viadrusu přitom zaměřeny zejména na snížení prašnosti a hluku.
V minulých letech například závod investoval do odprašovacího zařízení kuploven, díky jemuž vypouští do ovzduší jen devět miligramů prachu na metr krychlový. To je o devadesát miligramů méně, než stanoví norma. \" Od roku 2001 závod proinvestoval více než 250 milionů korun do nových technologických zařízení, z toho dvacet procent na splnění přísnějších ekologických kritérií vycházejících z evropské legislativy,\" konstatoval ředitel závodu Jaromír Michalík.
Snížení imisní zátěže na okolí je ale jen jednou z ekologických aktivit Viadrusu. Závod také například vyvíjí kotle s provozem šetrným kži votnímu prostředí. Na trh dodává osm druhů kotlů, které nesou označení Ekologicky šetrný výrobek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů