Úterý, 23. dubna 2024

Státníci budou po Sea Islandu jezdit v elektromobilech

Státníci budou po Sea Islandu jezdit v elektromobilech
Americký prezident George Bush není vzhledem ke svému odmítavému postoji ke kjótskému protokolu o snížení škodlivých emisí považován za zastánce aktivní ochrany životního prostředí, nicméně své hosty bude na summitu G8 vozit v elektromobilech. Nejvyšší představitelé osmi nejvyspělejších zemí budou mít také k dispozici baterii zázraků počítačové techniky.

Státníci mají k dispozici speciální modely
Britský premiér Tony Blair, George Bush, ruský prezident Vladimir Putin i jejich francouzský kolega Jacques Chirac by měli jezdit v elektrických autíčkách DaimlerChrysler GEM ozdobených jejich státními vlajkami. Firma jich pro potřeby summitu USA, Británie, Francie, Japonska, Kanady, Itálie, Ruska a Německa poskytla 38, takže se projedou zřejmě i někteří z pozvaných afrických a asijských prezidentů a premiérů.
Ve Spojených státech jich už nyní jezdí na osmadvacet tisíc, ale hlavy států dostanou k dispozici speciálně upravené modely. Nejsou sice přehnaně rychlé (rychlost nepřesáhne 50 km/h) a o pancéřování se v této souvislosti vůbec nemluví, ale mají nulové emise.

Nejvyšší představitelé si píší projevy tužkou
Komunikaci mezi státníky a jejich osobními zmocněnci, kterým se v žargonu kolem vrcholné konference přezdívá šerpové, budou zase usnadňovat počítače programově vybavené pro nepřetržité spojení s týmy poradců a pro zaznamenávání poznámek v jakémkoli formátu - od čmáranic po zvuk.
Tvůrci vybavení hrdě prohlašují, že poznámkové bloky a žluté samolepící připomínkové papírky jsou věcí minulou, ale nezdá se, že by brali v potaz osobní založení nejvyšších představitelů. Takový premiér Tony Blair sice ve své zemi vehementně prosazuje internet do škol, ordinací a knihoven, ale počítač nepoužívá, projevy si píše tužkou a elektronickou poštu mu čtou podřízení nebo děti. George Bush, Jacques Chirac či německý kancléř Gerhard Schröder se v tom nijak neliší.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů