Sobota, 20. dubna 2024

TECHNOLOGIE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ

TECHNOLOGIE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ

V souvislosti s přípravou Strategie trvale udržitelného rozvoje by zřejmě bylo více než účelné vědět, že kromě diskuse na národní úrovni, je tato problematika právě projednávána na pracovní skupině Rady EU pro Konkurenceschopnost. Dokument, ve kterém je tato problematika popsána, nese jméno „Stimulating Technologies to Sustainable Development“ a číslo doc.No.5864/04 – COM (2004) 38 final.
Za účelem zajištění, co možná nejkomplexnější pozice ČR v této věci, uvítá Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR připomínky k tomuto materiálu v termínu do 18.6.2004.  Termín je stanoven s ohledem na další plánované zasedání pracovní skupiny Konkurenceschopnost.
 Připomínky zasílejte na adresu brennerova@mpo.cz.

Připomínky, které obdržíme prostřednictvím po tomto termínu, budou uplatněny na některém z dalších jednání pracovní skupiny. Nicméně MPO upozorňuje, že čím dříve jsou připomínky na Radě uplatněny, tím větší je šance naše zájmy prosadit.
     Dokument ke stažení ZDE.

zdroj: www.ippc.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů