Pátek, 29. března 2024

Přírodní koupaliště na jihu Čech jsou čistá

Přírodní koupaliště na jihu Čech jsou čistá
V přírodních koupalištích na jihu Čech, které podléhají kontrole hygieniků, se lidé mohou koupat bez obav. Z internetových stránek Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje vyplývá, že voda na deseti sledovaných místech je pro koupání i nadále vhodná.
Jižní Čechy -

Hygienici dohlíží na kvalitu vody rybníku Vajgar v Jindřichově Hradci, rybníku Svět v Třeboni, rybníku Hejtman, který se rozkládá mezi obcemi Chlum u Třeboně a Staňkov, a Staňkovského rybníku.

Dále monitorují vodu na třech místech přehrady Lipno, a to na pláži v Černé v Pošumaví, Horní Plané a Lipně nad Vltavou, a také u veřejných tábořišť Podolsko a Vojníkov a u kempu Radava na vodní nádrži Orlík. Hygienici provádějí kontroly vody pravidelně jednou za dva týdny. Výsledky jsou zveřejněny na internetové stránce www.khscb.cz.

Zdroj:BudNews
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů