Pátek, 26. dubna 2024

Ve Smolných Pecích jednají o recyklaci stavebních odpadů

Ve Smolných Pecích jednají o recyklaci stavebních odpadů
Smolné Pece - Obecní úřad ve Smolných Pecích obdržel od Krajského úřadu Karlovarského kraje oznámení o zahájení zjišťovacího řízení záměru \"Recyklace - nakládání s ostatními odpady s kapacitou 1000 až 30000 tun za rok\" na území v působnosti obce Smolné Pece.
Záměr se týká recyklace ostatních odpadů, a to zejména stavebních odpadů, jakými jsou beton, cihly, tašky a keramické výrobky. Ale také jejich směsi, a také asfaltové neobsahující dehet. Recyklace stavebních odpadů bude prováděna pomocí mobilního drtícího zařízení na housenicovém podvozku. Jednotlivé druhy odpadu budou recyklovány separátně, proto bude drcený recyklovaný odpad tříděn na mobilním třídícím zařízení.
Starosta obce Smolné Pece Karel Nikrmajer nám sdělil, že oznámení záměru je k dispozici na veřejné vývěsce k nahlédnutí občanům. Projednání záměru zřízení recyklace ostatních odpadů by měla být prodiskutována mezi zastupitelstvem obce a zástupcem firmy L.B. spol. s r.o. Josefem Lexou v příštím týdnu.
Firma L.B. spol. s r.o. se sídlem v Mezirolí se zabývá mimo jiné těžbou kamene, prováděním zemních prací, demolicí, a také recyklací stavebních sutí a drcení kamene pomocí vlastní techniky.
Společnost plánuje vybudovat provoz recyklace v areálu čedičového lomu \"Hutnický vrch,\" který bude v činnosti souběžně s těžbou kamene, kterou zde firma L.B. také provádí.
Krajský úřad jako úřad příslušný posuzováním vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů zahájil zjišťovací řízení tohoto záměru.
Občané mají možnost se k záměru vyjádřit na Obecním úřadu Smolné Pece. Ten do dvaceti dnů od doručení oznámení zašle své stanovisko krajskému úřadu, odboru životního prostředí a zemědělství.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů