Sobota, 20. dubna 2024

V Chomutově se představí krajský \"odpadový\" plán

V Chomutově se představí krajský \"odpadový\" plán
Chomutov - Obyvatelé Chomutova budou mít jedinečnou možnost seznámit se do podrobna s Plánem odpadového hospodářství Ústeckého kraje a vyjádřit se k němu. Chomutov je totiž jedním ze tří měst v kraji, ve kterých je naplánováno jeho veřejné projednávání.
Plán například počítá s tím, že se v kraji omezí ukládání odpadu na skládky a důraz bude kladen na jeho třídění a další využívání. Výstavbu nových skládek kraj nebude podporovat vůbec. Kromě toho dokument navrhuje také opatření, které musejí zavést obce, aby dostály své povinnosti separovat odpad.
\"Problematika odpadů se v různé míře týká každého z nás, od obcí přes podniky a podnikatele až k prostým občanům. Veřejnost rozhodně nemusí mít pocit, že se rozhoduje o něčem bez ní,\" říká Soňa Hykyšová, vedoucí Ekologického centra Most, které slouží jako informační středisko pro krajský plán.
Na programu jsou tři veřejná projednávání, na kterých se lidé budou moci k plánu osobně vyjádřit. Chomutov bude po Ústí nad Labem druhým hostitelským městem, datum je stanoveno na 26. srpna, třetí zastávkou bude Roudnice nad Labem. Jak ale podotýká Hykyšová, připomínky k dokumentu mohou lidé vyjádřit i dalšími způsoby. \"E-mailem, poštou, telefonicky na bezplatné lince, k dispozici je i online formulář na internetu nebo mohou lidé přijít do našeho sídla v Mostě,\" vypočítává vedoucí centra. Plán je nyní zveřejněný na jeho internetových stránkách a k dispozici ho mají i na chomutovské a kadaňské radnici.
Zdroj:Chomutovský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů