Pátek, 19. dubna 2024

Černá skládka zlobí Třemešenské

Černá skládka zlobí Třemešenské
Třemešné - Dva roky upozorňuje Karel Melger z Třemešného pod Přimdou na černou skládku v lese. Ta se nachází na trase směrem z Rájova za kravínem u obce. Několikrát kontaktoval obecní úřad a odbor životního prostředí Městského úřadu v Tachově, ale bez jakékoliv odezvy.
\"Obecní úřad odklizení zajistil tak, že na nepořádek nechal navozit klestí ze stromů a teď se tam povalují i pneumatiky,\" řekl Karel Melger.
\"Dva roky si dopisuji s životním prostředím, mají tam dokonce i fotky, ale dodneška nebyl nikdo schopen se tam zajet podívat a ani se nesnaží tuto sitaci nějakým způsobem vyřešit,\"
dodal.
Zeptali jsme se na životním prostředí, co je příčinou, tak zdlouhavého procesu.
\"O tomto problému vím. V pátek se na místo zajedu podívat, abych přesně určil prostor, kde se skládka nachází, a mohl tak zjistit skutečného majitele pozemku. Až se nám podaří upřesnit vlastníka, určitě ho vyzveme k odstranění nepořádku. Tuto záležitost by ale měl v první řadě řešit obecní úřad,\" řekl Daniel Novák z Odboru životního prostředí v Tachově.
Starosta Třemešného Stanislav Hálek řekl, že v minulosti byla skládka uklizena. Je prý těžké dostihnout pachatele. A že by obec nechala na skládku navozit chrastí, o tom prý nemůže být ani řeč. Na okraj lesa se chrastí sváží normálně při jeho údržbě.
Včera jsme se byli na místě podívat. Je pravda, že na černé skládce jsou naházeny větve z pořezaných okolních křovisek a skládka je tak zamaskovaná. Na chrastí leží pneumatika a pod ním spousta domácího a stavebního odpadu. Až se bude klestí z lesa svážet, černá skládka se ukáže všem, kdo půjdou lesní cestou. Nebo tam radní ty větve nechají, aby nebyl odpad na první pohled tak vidět?
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů