Čtvrtek, 28. března 2024

Duha projde se zájemci šumavský a bavorský park

Duha projde se zájemci šumavský a bavorský park
Čtyři dny budou ekologové z Hnutí Duha putovat s přihlášenými zájemci šumavským a bavorským národním parkem. Při exkurzi, která se koná už popáté a začne ve středu 25. srpna, se pokusí účastníkům ukázat rozdíly na obou stranách Šumavy.
\"Lidem nabízíme možnost udělat si vlastní obrázek o Šumavě. Budou moci srovnat český národní park s německým. Chceme, aby se lidé mohli sami přesvědčit o odlišných argumentech, které se týkají například boje s kůrovcem a srovnat, jak v českém národním parku vinou několikaletého kácení vznikaly obrovské holiny a šíří se polomy, zatímco na německé straně v místech, kde došlo k namnožení kůrovce, vyrůstá nový zdravý prales,\" uvedl Jaromír Bláha z Hnutí Duha.
Poznamenal, že sdružení zajistí na celou trasu odborné průvodce, kteří poskytnou výklad. Účast na akci je zdarma. \"Doporučujeme účastníkům, aby přijeli už ve středu odpoledne nebo večer do kempu v Nové Peci, který leží u fotbalového hřiště nedaleko železniční zastávky. Vlastní pochod začne ve čtvrtek v osm hodin ráno,\" přiblížil program Bláha.
První den trasy čeká na účastníky pětadvacet kilometrů. Z kempu půjdou přes Plešné jezero, Trojmezenský prales do Nového Údolí. \"Odtud odjedeme vlakem do Horní Vltavice, kde přespíme,\" doplnil Bláha.
V pátek se skupina turistů během dne přesune do Německa. Projde přes Modravu, Cikánskou slať, Březník, Malou Mokrůvku, Černou horu, prameny Vltavy, Bučinu do Finsterau, kde přespí v tamním kempu.
\"V sobotu ráno se přepravíme autobusem do Neuschönau, kde si prohlédneme informační centrum Správy národního parku Bavorský les a přenocujeme opět v kempu ve Finsterau,\" doplnil Bláha.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů