Úterý, 16. dubna 2024

Akce „Úspory energií“ v jihočeských školách - pokračování projektu Škola a energie

V průběhu září 2004 proběhne akce Úspory energií“, která se uskuteční v návaznosti na soutěž „Škola a energie“. Tato soutěž se konala v loňském roce pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje.
Akce „Úspory energií“ v jihočeských školách  - pokračování projektu Škola a energie

Akci „Úspory energií“ pořádá občanské sdružení Energy Centre České Budějovice, organizátor soutěže, ve školách, které se v této soutěži umístily na 2. a 3. místě. Těmto školám byly zapůjčeny osobní počítače na dobu jednoho roku. Celý rok tyto školy zapůjčené počítače používaly a nyní jim po uplynutí jednoho roku budou počítače za symbolickou částku odprodány.

Během akce Úspory energií“, která potrvá cca 60 – 90 minut, budou žáci a studenti daných škol seznámeni zábavnou formou se správným hospodařením s energií v domácnosti i ve škole, vyplní dotazníky na téma “Jak spoříme energii u nás doma a co by se ještě dalo zlepšit?“ a zástupcům škol budou slavnostně předány smlouvy, dle kterých dosud zapůjčené osobní počítače přejdou do vlastnictví škol.

 

Akce se bude konat ve čtvrtek 2. září v Obchodní akademii v Českých Budějovicích (za účasti primátora Českých Budějovic, pana Doc. Tettera), v úterý 7. září ve VOŠ a SZŠ Tábor, ve středu 15. září v ZŠ Staré Hobzí a termín konání akce v ZŠ Sudoměřice u Bechyně bude ještě upřesněn. Kromě žáků a studentů se akce zúčastní zástupci škol, zástupci sponzorů a partnerů projektu Škola a energie (společnosti OÖ Ferngas AG a JČP a.s.), ředitelka občanského sdružení Energy Centre České Budějovice Mgr. Ivana Klobušníková a energetičtí poradci tohoto sdružení.

 

Projekt „Škola a energie“ zaznamenal velký úspěch, o čemž svědčí i mnoho přihlášených škol, žáků i studentů. Soutěže se zúčastnilo téměř 2 000 žáků a studentů z jihočeských základních i středních škol, vzorové vyučovací hodiny byly uspořádány pro více než 1 800 žáků a studentů.

  

Případné dotazy ráda zodpoví:

Mgr. Ivana Klobušníková, ředitelka ECČB

Energy Centre České Budějovice

Náměstí Přemysla Otakara II. 87/25

370 01 České Budějovice

É 38 731 25 80

www.eccb.cz

ivana@eccb.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů