Čtvrtek, 28. března 2024

Firma A.S.A. vyjednává koupi podílu v Technických službách Prostějov

Firma A.S.A. vyjednává koupi podílu v Technických službách Prostějov
Pražská společnost A.S.A. zvítězila ve veřejné obchodní soutěži na strategického partnera Technických služeb (TS) Prostějov, kterou vypsala na jaře místní radnice.
Vedení města již s firmou jedná o podobě smlouvy, zastupitelé budou o převodu podílu TS rozhodovat koncem září, řekl včera místostarosta Vlastimil Uchytil. Radnice si slibuje od vstupu investora mimo jiné zefektivnění provozu podniku a snazší financování nezbytných investic. Prostějov nabízí k odprodeji 49procentní podíl TS, které město stoprocentně vlastní. Částku, kterou je vítěz soutěže ochoten zaplatit, ale místostarosta nezveřejnil s odkazem na mlčenlivost, kterou je vázán podmínkami soutěže. Ze stejných důvodů odmítl komentovat to, čím firma A.S.A. předčila dalších pět účastníků soutěže.
"Mohu ale říci, že vybraná společnost má s činností technických služeb zkušenosti. Podniká v tomto oboru od roku 1995 ve Znojmě," uvedl. O vstupu investora začalo vedení města uvažovat poté, co si spočítalo nutné investice do modernizace zastaralého strojového vybavení technických služeb. Podle auditu z roku 2000 činí investiční zanedbanost prostějovských technických služeb asi 120 miliónů Vedení města by chtělo s pomocí partnera vybudovat i třídírnu odpadů.
Prostějovské technické služby ve městě pečují o veřejnou zeleň, osvětlení, místní komunikace, hřbitovy a zajišťují svoz komunálního odpadu. V letech 2001 a 2002 firma vykázala ztrátu 5,3 milionu. Loňské hospodaření skončilo milionovou ztrátou. Způsobilo ji ale přecenění zásob, jinak by společnost vykázala provozní zisk dva miliony.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů