Pátek, 29. března 2024

Nabídka služeb k MA21

Nabídka služeb k MA21

Dobrý den,

nabízíme Vám některé služby, které bezplatně poskytujeme a které byste mohli využít při řešení problémů ve Vašem regionu.

Jedná se především o:

INFORMAČNÍ SLUŽBY:

1.      Webová stránka http://www.ma21.cz – představuje rozcestí informací k MA21 a udržitelnému rozvoji v ČR. Jsou zde k dispozici jak informace o procesu MA21 a principech udržitelného rozvoje, tak i velké množství informací jako semináře a přednášky, záznamy z konferencí na domácí i mezinárodní úrovni, důležité dokumenty, finanční zdroje, odkazy na důležité organizace, domácí i zahraniční projekty a další. Naleznete tu také Databázi místních Agend 21 v ČR.

2.      „Zpravodaj místní Agenda 21 v ČR“ - elektronický občasník, který přináší aktuální informace o dění v dané oblasti včetně zkušeností z místních Agend 21 z českých i zahraničních obcí a regionů, výstupy z domácích a mezinárodních konferencí a řadu podnětných informací týkajících se MA21 a udržitelného rozvoje. K nahlédnutí na stránce http://www.ceu.cz/edu/odd/zpravodaj.htm. Elektronickou verzi Zpravodaje v současné době pravidelně odebírá více než 300 zájemců a v případě Vašeho zájmu ho budeme zasílat na Vámi zvolenou e-mailovou adresu/y.

3.      Aktuální informace o místních Agendách 21 – elektronickou formou zasílané  informace o všem důležitém, co se děje na poli problematiky MA21 a udržitelného rozvoje – chystané semináře a přednášky, záznamy z konferencí na domácí i mezinárodní úrovni, důležité dokumenty, finanční zdroje apod.

4.       Databáze místních Agend 21 v ČRdatabáze obcí, měst a regionů které jsou aktivně zapojeny do  procesu MA21. Je zde uvedeno, zda a jaké dokumenty k MA21 byly přijaty (např. strategické plány rozvoje, deklarace aj.), zda v místě pracuje koordinátor nebo skupina, kdo MA21 realizuje, s kým spolupracuje, akce, aktivity, průběh procesu atd. Velmi nápomocna je část, do které účastníci zaznamenávají vlastní zkušenosti, doporučení, úspěchy a neúspěchy. Tento přehled místních Agend 21 v České republice slouží nejenom k získávání informací o probíhajících MA21 ve městech a regionech, ale je také platnou pomocí pro začínající či rozvíjející se místní Agendy 21 v ČR. Databáze je současně vhodnou prezentací obcí a regionů na domácí i zahraniční scéně.

5.      Informační služby – možnost vyhledávat v Informačním systému na adrese: http://www.ceu.cz/edu/is/evvo/is_formular.asp dle zadaných kritérií nebo možnost zadat dotaz.

6.      Kontakty na Národní síť Zdravých měst ČR– tento projekt uplatňuje principy místních Agend 21 a města, která jsou do něj zapojena, jsou vzájemně propojena v „národních sítích“ po celé Evropě. Česká Zdravá města, obce a regiony zastřešuje a reprezentuje na mezinárodní úrovni asociace Národní síť Zdravých měst České republiky. Členství v NSZM ČR je otevřeno všem typům municipalit (městům, krajům, mikroregionům, obcím a městským částem). My Vám můžeme poskytnout kontakty NSZM ČR a na členská města, obce a regiony sítě Zdravých měst, které místní Agendy 21 již uskutečňují.

Jestliže se rozhodnete některé z uvedených služeb využít, dejte nám prosím vědět na naši e-mailovou adresu: halina.adamkova@ceu.cz, eva.neckarova@ceu.cz, Můžete s námi rovněž komunikovat telefonicky na tel. č.: 267 225 305 anebo písemně na adrese: ČEÚ OEVVO, Kodaňská 10, Praha 10, 100 10.

S pozdravem a přáním hezkého dne    

Ing. Halina Adámková
Oddělení EVVO
Český ekologický ústav
Kodaňská 10, 100 10 Praha 10
tel: 267 225 305
e-mail: halina.adamkova@ceu.cz
http://www.ma21.cz

Zdroj:ČEÚ
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů