Pátek, 19. dubna 2024

Ministr Ambrozek vysadil strom na ostrově rybníku Černíč

Ministr Ambrozek vysadil strom na ostrově rybníku Černíč

V sobotu 18. září navštívil ministr životního prostředí Libor Ambrozek v rámci Evropského týdne mobility město Telč. Ministra doprovázel senátor Václav Jehlička a starosta města Telč Roman Fabeš spolu s pracovníky odboru životního prostředí města.

Po prohlídce města, kde se ministr zajímal o postup při zklidňování dopravy v centru města a o trvalá opatření, které město přijalo pro zvýšení bezpečnosti dětí při cestě do školy, ministr nasedl do vlaku a vydal se do obce Černíč. Zde si prohlédl Přírodní památku Černíč (Černíčský rybník na soutoku řek Moravská Dyje a Myslůvka).

V této lokalitě proběhla v minulých letech celková revitalizace, financovaná MŽP v rámci Programu revitalizace říčních systémů. Během tří etap prací bylo vytvořeno několik tůní nad zátopou rybníka, rybník byl odbahněn a byly v něm vytvořeny tři ostrovy. Práce byly dokončeny v srpnu 2004, takže ministr Ambrozek mohl na největším z ostrovů slavnostně vysadit strom, první v řadě stromů, které napomohou v krátké době začlenit uměle vytvořený ostrov do okolní krajiny.

Odpoledne se ministr vrátil vlakem do Telče, kde už na něj čekali členové Hnutí Brontosaurus. Tato nevládní organizace v Telči slavila 30 let své existence. Vedle ekostánku na náměstí se ministr zašel podívat na tvůrčí dílny Brontosaurů v zámeckém parku, ale nejvíc ocenil zaujetí a zájem mladých lidí, členů Hnutí, o životní prostředí a o dění kolem nás. 

Fotografie vhodné pro tisk najdete na www.env.cz v rubrice Tiskové zprávy.

Další informace:

http://www.env.cz/edba

http://www.22september.org
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů