Sobota, 20. dubna 2024

Úspory energií a obnovitelné zdroje

Úspory energií a obnovitelné zdroje
V rámci výstavy Střechy Praha 2005, konané v areálu Výstaviště Praha 27. až 29. ledna 2005, se poprvé uskuteční prezentace zaměřená na úspory energií a obnovitelné zdroje.

Aby se návštěvníci mohli lépe zorientovat v nabízených službách, technologiích i materiálech, propagovaných vystavovateli, bude uspořádána řada bezplatných seminářů, určených jak pro laickou veřejnost, tak také pro odborníky. Zde se budou moci zájemci zeptat nezávislých energetických poradců a stavebních odborníků na jejich názor na vystavené exponáty i na praktické zkušenosti s výstavbou domů. Navíc v poradenském středisku sdružení Energy Centre České Budějovice, které bude mít také svůj stánek v areálu výstaviště, mohou získat bezplatně cenné informace a rady, jak například nejlépe postavit či zrekonstruovat dům, jakým způsobem ušetřit peníze za vytápění, jak platit méně za elektřinu a za vodu, kde získat dotace na instalaci slunečního zařízení atd.

Hlavními tématy doprovodné akce "Úspory energií a obnovitelné zdroje" jsou: Stavba a rekonstrukce domů, Nízkoenergetické a pasivní domy, Vytápění, zdroje tepla a ohřev vody, Osvětlení, Úsporné domácí elektrospotřebiče, Využití dešťové vody, Zimní zahrady, Bazény, Úspory v dopravě, dále pak Sluneční energie, Biomasa, Ostatní obnovitelné zdroje energie, Financování, dotace, Poradenství, odborné instituce, literatura.

Bližší informace k programu na tel. 257 312 432 a na www.strechy-praha.cz nebo ve sdružení Energy Centre České Budějovice, tel.: 387 312 580 a na www.eccb.cz.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů