Pátek, 29. března 2024

Město za pokuty postavilo hřiště

Město za pokuty postavilo hřiště
Hranice Více než půl milionu korun bylo letos v Hranicích vybráno od místních firem na pokutách za znečišťování životního prostředí. Polovina z těchto peněz mířila do městské pokladny a většina těchto prostředků byla použita na vybavení dětských hřišť.
" Jsou to pokuty, které letos udělila Česká inspekce životního prostředí za znečišťování ovzduší, za vodní hospodářství a za nakládání s odpady," informoval mluvčí hranické radnice Petr Bakovský. Padesát procent z vybraných pokut začleňuje město do svého rozpočtu a využívá je především na vybavování dětských hřišť nebo na péči o městskou zeleň.
Největší částku, a to 325 tisíc korun, letos na pokutách zaplatila společnost LG. Philips Displays, které byly uloženy pokuty za nakládání s odpady neodpovídající zákonné legislativě či za vypouštění předčištěných vod z areálu továrny. Na druhém místě se 150 tisíci korunami je firma EXEL Czech republic s. r. o., která zaplatila pokutu za únik toxické látky do řeky Bečvy. Dalšími pokutovanými firmami jsou CIDEM Hranice, Velox- Werk s. r. o., Stolárna Santo Hranice a Technostroj Drahotuše.
Zdroj:Olomoucký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů