Úterý, 23. dubna 2024

IFAT 2005: V dubnu už počtrnácté

IFAT 2005: V dubnu už počtrnácté
Vstup ČR do EU je spojen mj. i se závazky, které pro náš stát vyplývají z mezinárodních úmluv o ochraně životního prostředí. Z evropských peněz naše města a obce spolufinancují výstavbu čistíren odpadních vod, kanalizačních řádů i vodovodů tak, aby dosáhly na standardy EU. Inspirací pro odborníky z celého světa se stává každé tři roky mezinárodní veletrh IFAT v Mnichově. Ve dnech 25. až 29. dubna se jeho brány otevřou již počtrnácté.

Od svého vzniku v roce 1966 je IFAT významným veletrhem oboru, což dokázal v roce 2002, když hostil 2042 vystavovatelů z 39 států a 97 245 návštěvníků ze 121 zemí. Rozšíření hlavního tématu - zásobování vodou - vystavovatelé i návštěvníci výborně přijali. I proto organizátor veletrhu Messe München GmbH usiluje nejen o další nárůst mezinárodní účasti, ale také o tematické rozšíření programu a doprovodných akcí. Ve13 výstavních halách a na 170 tisících m2 nabídne specifická odborná řešení a nejnovější stav vývoje techniky, dále širokou škálu kvalifikovaných služeb v oblasti vodního hospodářství, hospodářství odpadních vod a odpadového hospodářství. Vystavovatelé budou mít možnost přímého konkurenčního srovnání, navázání nových obchodních kontaktů a výměny informací. Pořadatelé veletrhu očekávají také účast 40 vystavovatelů z ČR. K tematickým okruhům veletrhu budou patřit kromě zmíněných nomenklatur i recyklace odpadu, sanace starých zátěží, úprava půdy, údrž ba silnic a zimní údržba, zpracování zplodin a čištění vzduchu, snižování hluku a ochrana před hlukem, měřicí, regulační a laboratorní technika a další. Vzhledem k aktuálním trendům směřujícím k soukro mým poskytovatelům služeb a využití inovačního hardwaru IFAT 2005 zvýší také důraz na své hlavní téma - zásobování vodou.

V kooperaci s mezinárodními partnery se v jeho rámci uskuteční i 13. evropské sympózium odpadů a odpadní vody, odborné kongresy, konference a vystavovatelská fóra.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů