Čtvrtek, 28. března 2024

Důraz na ekologické spalování

Důraz na ekologické spalování
Jako novinka pro rok 2005 byl prezentován v nedávné době teplovodní ocelový kotel s označením H730 Pyro.

Už samotný název prozrazuje, že pracuje na principu katalyticko-pyrolytického spalování. To znamená, že při prvotním spalování paliva, které probíhá na roštu a je nedokonalé, vznikají plyny. Ty jsou vháněny přes hořák difuzorního typu do spalovací komory, která je vyplněna šamotovými tvarovkami. Zde se plyny zapálí a za pomoci sekundárního vzduchu dochází k jejich spalování při teplotě vyšší než 1000 °C. Tímto způsobem dosahuje kotel účinnosti 84 -86 %.

Další jeho výhodou je, že nepotřebuje ke svému provozu elektrickou energii a tedy ani ventilátor, který pomáhá právě k fungování pyrolytického spalování u jiných konkurenčních výrobků. Jeho nespornou předností je i fakt, že nevyžaduje velký komínový tah (dokáže kvalitně spalovat už při jeho hodnotě 10-15 Pa). Údržba je velmi jednoduchá a čištění stačí provádět dvakrát za sezónu.

Kotel je výrobkem společnosti OPOP, spol. s r.o., která navázala na více než čtyřicetiletou tradici ocelových teplovodních kotlů na tuhá paliva se širokou výkonovou řadou, a to 12 až 49,5 kW. Další výrobní program tvoří lázeňská kamna, jejichž smaltované zásobníky (zevnitř i zvenku), ohniště s litinovými rošty a kompletní sprchové, speciálně upravené baterie zabezpečují rychlý a kvalitní ohřev vody. Poslední kategorií jsou krbová kamna a kamna na tuhá paliva. Tato lokální vytápěcí tělesa jednoduchým způsobem zabezpečí v přechodném období dostatek tepla v obytném prostoru.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů