Pátek, 29. března 2024

Kouzelný svět minerálů

Kouzelný svět minerálů
Česká Lípa - Mezi odbornou i laickou veřejností je prodejní výstava minerálů a zkamenělin v České Lípě poprávu považována za jednu z největších a nejstarších v České republice. Vždyť se sem každoročně sjíždějí desítky vystavovatelů z celé republiky a také ze zahraničí, kteří zde představují skutečné skvosty ze svých sbírek, prodávají, směňují a prohlížejí si zajímavosti svých kolegů.
"V sobotu 5. března se v prostorách Střední odborné školy v České Lípě uskuteční v pořadí již 25. českolipské setkání mineralogů a paleontologů. Pro veřejnost bude akce otevřena od 8.00 do 13.30 hodin," uvedl organizátor Mgr. Pavel Rückl.
Setkání již tradičně probíhá v tělocvičně školy a pro velký zájem sběratelů je nutné stoly umísťovat dokonce už i na chodbách.
"Na této akci jsou prodávány nerosty a zkameněliny z celého světa a je zde možnost přinést sem i své nálezy a nechat si je dokonce zdarma určit a ocenit. Organizačně je tato prodejní akce velice náročná a podíl na realizaci mají jak učitelé, tak i studenti oboru ekologie a ochrana krajiny," dodal Mgr. Rückl.
Organizátoři se rovněž snaží, aby každý z prodejců měl předem vyřízeno povolení k prodeji minerálů a nepříjížděli sem například překupníci, kteří vzácné nerosty skupují ve velkém a pak je prodávají například do Německa.
Zdroj:Českolipský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů