Pátek, 29. března 2024

Rakušané propagovali obnovitelné zdroje energie

Rakušané propagovali obnovitelné zdroje energie
České Budějovice - Rakušané se v uplynulých měsících podíleli na zkvalitnění systému environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) v Jihočeském kraji. Napomáhali tomu, aby veřejnost, zejména obce, podnikatelé a školy na území jižních Čech, byla aktivně zapojena do řešení ochrany životního prostředí.
"Naši rakouští sousedé, kteří mají v problematice ochrany životního prostředí a využívání obnovitelných zdrojů energie již dlouholeté zkušenosti, nám pomáhali propagovat využívání obnovitelných zdrojů energie - OZE. Společně jsme se snažili zvýšit povědomí a zlepšit propagaci OZE prostřednictvím představení demonstrativních projektů pro využívání obnovitelných zdrojů energie v Rakousku a Jihočeském kraji," uvedl Jan Jareš, manažer občanského sdružení AgEnDa, které projekt z oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Jihočeském kraji realizovalo.
V rámci projektu vydalo občanské sdružení AgEnDa informační brožuru k obnovitelným zdrojům energie, uspořádalo seminář spojený s exkurzemi v jižních Čechách a díky partnerům sdružení Energetickému parku Bruck / Leitha a Energetické agentuře Waldviertel měli účastníci možnost prohlédnout si několik moderních energetických řešení v Rakousku. Součástí projektu bylo také vytvoření internetové prezentace s představením některých demonstračních řešení z oblasti OZE. Bohaté rakouské zkušenosti z již realizovaných projektů jsou využitelné také u nás, protože klimatické a přírodní podmínky jsou podobné.
Sdružení na tyto aktivity získalo téměř osmdesátitisícový příspěvek od Jihočeského kraje.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů