Pátek, 19. dubna 2024

Ekoporadna Hnutí Duha získala cenu

Ekoporadna Hnutí Duha získala cenu
Olomouc Olomouckou cenu s názvem Bílé OKNO, udělovanou každoročně za přínos neziskovému sektoru, získalo v letošním roce Hnutí Duha za práci své ekologické poradny. Zástupci šesti desítek neziskových organizací v regionu zástupce hnutí ocenili za poskytování rad a pomoci ohledně životního prostředí. Cenu letos odborníci udělili také dalším dvěma osobnostem.
" Cena se uděluje organizacím i fyzickým osobám, které přispívají k rozvoji občanské společnosti a neziskového sektoru s důrazem na Olomouc. Vítěze vybírají členové Olomoucké koalice neziskových organizací," řekla včera Dominika Glacová z Hnutí Duha. Kromě Hnutí Duha získaly letos cenu také dvě osobnosti. Odborníci ji udělili Martinu Štainerovi z Klubu Evropanů za osvětu a informovanost obyvatel o Evropské unii a Ladislavu Danisovi za pomoc romským komunitám a činnost v Romské občanské poradně v Olomouci.
Ekoporadnu, kterou Hnutí Duha otevřelo na začátku loňského roku, mohou lidé na olomouckém Dolním náměstí navštěvovat denně. Podle pracovníků Hnutí Duha se lidé nejčastěji ptají, jak mohou ve svém okolí zabránit poškozování životního prostředí, ale zajímají se i o komunální odpady a biopotraviny.
Zdroj:Olomoucký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů