Čtvrtek, 18. dubna 2024

Děti Země hledají finanční dárce kvůli prohranému soudu s Petrem Otáskem

Děti Země hledají finanční dárce kvůli prohranému soudu s Petrem Otáskem

Děti Země se obracejí na veřejnost s prosbou o finanční příspěvek k zaplacení padesátitisícové pokuty bývalému náměstkovi plzeňského primátora Petru Otáskovi. K zaplacení této částky odsoudil Děti Země Vrchní soud za to, že v roce 2001 jejich tehdejší člen Vít Roušal v dopise sdělovacím prostředkům a zastupitelům uvedl tvrzení o bývalém členství Petra Otáska v Lidových milicích. To se mu ale před soudem nepodařilo prokázat.

“Dopisem jsme tehdy reagovali na Otáskův článek, ve kterém nás obvinil z používání goebbelsovských metod. Informaci o jeho členství v milicích nám tehdy potvrdilo několik jeho bývalých spolupracovníků, tuto skutečnost se před soudem ale doložit nepodařilo,” vysvětluje vznik celé kauzy Martin Hyťha z plzeňské pobočky Dětí Země.

Děti Země - Plzeň svou chybu za zveřejněný výrok již uznaly, když Petru Otáskovi, zastupitelům města a novinářům poslaly omluvu v souladu s rozsudkem soudu. Problémem je ovšem to, že mají panu Otáskovi do tří dnů od doručení rozsudku zaplatit ještě padesát tisíc korun. Tyto peníze však nemají k dispozici, protože na jejich činnosti se podílejí téměř výhradně dobrovolníci a potřebné peníze získávají jen od nadací na vázané projekty či od drobných dárců.

“Nezbývá nám, než s prosbou o pomoc obrátit na veřejnost, naše příznivce a další ekologické organizace, jinak tak vysokou částku těžko dáme dohromady,” uvedl dále Hyťha. “Žalobce s námi bohužel odmítl jednat o splátkovém kalendáři, takže musíme peníze sehnat velmi rychle. Budeme velice vděční za příspěvky v jakékoliv výši. Ty je možné zasílat bankovním převodem nebo složenkou typu A na speciálně zřízený transparentní účet číslo 2044000001/2400 (E-banka)”

Kontakty:

Martin Hyťha, Děti Země - Plzeň: 377 240 772

Vít Roušal, bývalý vedoucí Dětí Země - Plzeň: 602 554 439

Pohyby na transparentním účtu ke možné sledovat na adrese:

www.ebanka.cz 10 tran_uct/FF_main_TransparentniUcet.htm

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů