Pátek, 29. března 2024

Města mají nový systém na monitoring vodního hospodářství

Města mají nový systém na monitoring vodního hospodářství
„Většina měst a obcí v Jihočeském kraji může od pátku sledovat své vodojemy, čerpací stanice a čistírny odpadních vod na internetu. Umožní jim to nový bezplatný software společnosti Vodovody a kanalizace Jižní Čechy a.s. (VaK JČ). Internetové zpravodajství pokryje 207 vybraných vodohospodářských objektů a zařízení, o něž firma pečuje,“ řekl Jiří Válek z obchodního útvaru VaK JČ.

Starostové měst získají například zprávy o aktuálním průtoku ve vodovodech, stavu hladiny ve vodojemu a spotřebovaném denním množství pitné vody. „Všechny informace si budou moci prohlížet v grafické nebo tabulkové podobě živě přímo na pracovišti úřadu," uvedl Válek. Od poloviny dubna společnost plánuje předváděcí akce, kde zástupce obcí seznámí s novým systémem podrobněji.

VaK JČ, které jsou největší vodohospodářskou společností v jižních Čechách, zásobují z veřejných vodovodů 340.000 obyvatel. Provozují 55 úpraven vody, 98 čistíren odpadních vod, zhruba 3400 kilometrů veřejných vodovodů a více než 1000 kilometrů veřejných kanalizací. Loni vyrobily přes 30 milionů metrů krychlových pitné vody. Společnost, která má 1000 zaměstnanců a základní kapitál 149,069 milionu korun, je největší vodohospodářskou firmou v rámci rakouského koncernu Energie AG.

Zdroj: BudNews

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů