Středa, 24. dubna 2024

Stroje a zařízení, která patří ke špičce

Společnost SOME Jindřichův Hradec, s. r. o., se již řadu let v rámci své divize lesnické a komunální techniky orientuje na firmy zabývající se zpracováním komunálního, především pak rostlinného a dřevního odpadu.
Stroje a zařízení, která patří ke špičce
Jako jedna z prvních uvedla na český a slovenský trh dvě významné značky výrobců strojů na zpracování dřevního odpadu - Doppstadt a Pezzolato.

V domácím (německém) velmi silném konkurenčním prostředí zaujímá firma Doppstadt 53 % podílu na trhu strojů a technologických linek sloužících ke zpracování tuhých komunálních odpadů.

Tyto stroje se člení do několika typových řad. Pomaloběžné drtiče řady DW zpracovávají materiál pomocí podélně uloženého rotoru. Součástí stroje je drticí hřeben, přes který je materiál přetlačován. Ke zpracování výstupu z tohoto stroje lze použít rychloběžný drtič řady AK. Rychle se otáčející rotor s volně uloženými kladivy drtí materiál, jehož konečnou velikost lze definovat díky vyměnitelnému dodrcovacímu koši s volitelným rozměrem otvorů.

Pro roztřídění takto zpracovaných odpadů do několika frakcí se používají rotační bubnové třídiče SM. Tyto stroje mohou najít také široké uplatnění ve stavebnictví k třídění stavebního odpadu, zeminy, písků, kamenů, posypového materiálu atd. K finalizaci výsledného produktu - nejčastěji kompostu - lze použít nesené nebo samojízdné překopávače řady DU.

Výrobní program doplňuje míchač řady DM, určený k homogenizaci materiálu, a vzduchový třídič WS k separaci lehkých materiálů pomocí proudu vzduchu.

Společnost SOME JH, s. r. o., dodala před časem stroje do kompostárny společnosti Ekodendra. Luboš Hora ze společnosti Ekodendra říká: "Máme mobilní drtič bioodpadu AK 230 a třídič SM 518, obojí v provedení PROFI. V současné době stroje zajišťují provoz dvou kompostáren s kapacitou až 100 000 m3 biohmoty. Stroje jsme pro naši firmu vybrali na základě průzkumu po kompostárnách v SRN a Rakousku, kde jsou tyto stroje dlouhodobě využívány a mají vysokou užitnou hodnotu i po letitém provozu. V tom jsou výhody této moderní technologie - kvalita provedení a vysoká životnost."

A na otázku, jak je to se servisem obou strojů, odpovídá Luboš Hora stručně, ale jednoznačně: "Servis je v pořádku - funguje na zavolání."

V lesnických či dřevařských firmách a ve firmách zabývajících se zpracováním dřevního odpadu nacházejí uplatnění stroje firmy Pezzolato. Výrobní program nabízí také kompletní technické vybavení malých a středních kompostáren. Jejich diskové štěpkovače patří k nejprodávanějším strojům této kategorie v České republice.

Obchodní strategie společnosti SOME Jindřichův Hradec, s.r.o., je postavena na kompletnosti nabídky pro jednotlivé tématické celky. Pro každého zákazníka se hledá optimální sestava strojů a zařízení podle jeho specifik a požadavků, včetně nalezení vhodné formy profinancování (úvěrové financování nebo leasing).

Ke všem strojům a zařízením je zajištěn předprodejní, záruční a pozáruční servis v mateřské firmě, u regionálních obchodních partnerů nebo rovněž v místě zákazníka. Firma vede vlastní silné skladové hospodářství a zároveň spolupracuje na dodávkách přímo s výrobci a jejich zahraničními obchodními zástupci.
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů