Pátek, 29. března 2024

Od počítače do přírody pokračuje 2. ročníkem

Od počítače do přírody pokračuje 2. ročníkem
  Cyklus od počítače do přírody, který loni v dubnu zahájilo Centrum volného času Kamarád v Praze 4 letos s příchodem jara pokračuje svým 2. ročníkem.

     Loňský cyklus obsahoval v sedmi výletech 100 kilometrů. Ne všechny děti, které se akcí tohoto cyklu zúčastnily, se ale do něj přihlásily. K přihlášení bylo třeba zaplatit zápisné do tohoto cyklu ve výši 20,-- Kč, které není totožné se startovným na akci. Do cyklu se zapsali dva účastníci, kteří se rozhodli sbírat kilometry a po té si za ně vybrat cenu.

     I letos se počítá se zařazením zhruba stejného počtu akcí v zhruba stejné úhrnné délce. Při tom v průběhu května dojde k aktualizaci cen, z nichž bude polovina obměněna.

     Myšlenkou tohoto cyklu, pořádaného Centrem volného času Kamarád, je vytáhnout děti na chvíli od počítače také do přírody. Zde mimo to, že pokud se zapíší do tohoto cyklu, se jim načítají kilometry a za ně si pak mohou vybrat cenu, mohou soutěžit v jednorázových soutěžích o ceny. Jednorázové soutěže jsou určeny dětem do 15 let, celý cyklus potom dětem a mládeži do 18 let.

     Zápisné platí přesně rok. Takže dosavadní dva účastníci, kterými jsou Jan Novák a Jiří Špaček jsou zapsáni od 25. 4. a 9. 5. 2004. Na toto zápisné tedy mohou získávat kilometry až do 24. 4. resp. 8. 5. 2005. Pak se jim registrace ukončí a mohou si vybrat cenu (tu si mnou vybrat i kdykoli dřív, když docílí potřebného počtu kilometrů). Pokud však svoji registraci neprodlouží, mohou si ceny vybírat nejpozději měsíc po jejím skončení. Po té se jim jejich kilometrovné konto nuluje.

     Pokud si účastník prodlouží zápisné o další rok, převede se mu automaticky v den konce staré registrace 80% kilometrů, které má k tomu dni na kontě, do registrace nové. Toto prodloužení je možno uskutečnit měsíc před vypršením staré registrace a nejpozději měsíc po jejím vypršení, tedy než se konto vynuluje.

     Konkrétně tedy Jan Novák může registraci prodloužit od 24. 3. 2005 do 24. 4. 2005 včetně a nebo si může za kilometry, kterých má 31, vybrat cenu (pouze komix Asterixe Sídliště bohů), avšak nejpozději do 24. 4. 2005. Jiří Špaček si může registraci prodloužit od 7. 4. 2005 do 7. 5. 2005 včetně. Protože má na svém kontě 12 km, nemůže si vybrat žádnou cenu, protože “nejlevnější” cena je za 30 km.

     Které ceny budou od 1. 6. 2005 obnoveny? Staženy budou Star Wars – epizoda I, Kvalifikace ME 2004, SQL hotová řešení, Freesking a Planeta pokladů a nahrazeny budou novými cenami. Do té doby může cenu samozřejmě někdo vyhrát a nebo, bude-li mít v novém ročníku 50% potřebných kilometrů, může si ji zamluvit a v tom případě stažena nebude.

     Bližší informace o tomto cyklu můžete získat od ředitele Informačního centra oddílů a klubů Ing. Miloslava Fučka telefonicky na čísle 261 222 985 od úterý do čtvrtka od 15 do 19 hodin a nebo v tutéž dobu osobně v Internetstudiu pro děti a mládež, Viktorinova 1210/8, Praha.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů