Pátek, 26. dubna 2024

Novým náměstkem ministra životního prostředí je František Pojer

Novým náměstkem ministra životního prostředí je František Pojer

Ladislava Mika, který odchází do Bruselu řídit direktoriát  ochrany přírodních zdrojů Evropské komise, nahradil ve funkci náměstka ministra životního prostředí pro ochranu přírody a krajiny František Pojer.

 

Ministr životního prostředí Libor Ambrozek Františka Pojera do funkce jmenoval na přímé doporučení odcházejícího náměstka Ladislava Mika. „Osoba Františka Pojera, jeho zkušenosti a respekt v odborných kruzích jsou zárukou kontinuity práce celé sekce ochrany přírody a krajiny. Především na něm bude ležet řada úkolů, spojených s evropskou soustavou chráněných území Natura 2000, metodické vedení národních parků či ochrana vod,“ komentuje pozici svého nástupce Ladislav Miko.

 

RNDr. František Pojer (50) vystudoval zoologii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. V letech 1980-1991 pracoval v ochraně přírody na okresním úřadě v Berouně,  později byl zoologem Správy CHKO Křivoklátsko (1991-1994). Působil jako kurátor ornitologických sbírek Národního muzea (1994-1997), na Městském úřadu Beroun (1997-1998) a v Českém rozhlase jako manažer projektu Africká odysea (1998-1999). Od roku 1999 byl náměstek ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Podílele se významným způsobem na přípravě, mapování a koordinaci odborných podkladů pro vyhlášení lokalit soustavy Natura 2000 v České republice. František Pojer není členem žádné politické strany.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů