Středa, 24. dubna 2024

Firma A.S.A. bude chtít při sběru odpadů znát jejich původ

Firma A.S.A. bude chtít při sběru odpadů znát jejich původ
LIBEREC - Zaměstnanci liberecké firmy A.S.A. se budou při svozu nebezpečných odpadů lidí podrobně vyptávat, co se v odevzdávaných nádobách skrývá a odkud pocházejí. Začnou také zjišťovat totožnost osob, od nichž je přebírají. Vedení firmy tak reaguje na nedělní událost, kdy se jeden z jejích řidičů nadýchal neznámé chemikálie. ČTK to řekl jednatel společnosti Tomáš Paleček.

Řidič, který dovezl do sběrného dvora firmy A.S.A. sud s neznámými nebezpečnými chemikáliemi a nadýchal se výparů z nich, je podle Palečka v pořádku. A.S.A sud s kyselinami dopravila k likvidaci na skládku nebezpečných odpadů do Lodína u Hradce Králové.

V neděli se ve sběrném dvoře začalo ze sudu kouřit a zaměstnanci přivolali hasiče a záchrannou službu. "Řidič sud s neurčenými kyselinami naložil na automobil a při cestě do sběrného dvora se na nádobě zřejmě něco uvolnilo a kyseliny mezi sebou začaly reagovat," uvedl Paleček.

Zdravotníci řidiče ošetřili. Stěžoval si na pálení v ústech, a tak ho sanitka raději převezla na vyšetření do liberecké nemocnice. Řidič nebyl na pohled ve špatném zdravotním stavu, záchranáři se ale obávali, aby neměl poleptanou sliznici a dýchací cesty. "Podobný problém jsme při svozu nebezpečných odpadů zažili poprvé," uvedl Paleček. Společnost proto přijímá opatření, aby v budoucnu co nejvíce zamezila úniku nebezpečných látek, dodal.

Zdroj: Deník veřejné správy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů