Pátek, 29. března 2024

Praha 1 nechce mít pod Karlovým mostem sklad zábran proti povodni

Praha 1 nechce mít pod Karlovým mostem sklad zábran proti povodni
PRAHA - Radnice Prahy 1 nechce, aby pod jedním z malostranských oblouků Karlova mostu vznikl sklad přenosných zábran proti povodni. O jejich uložení pod památkou uvažuje magistrát. Podle zástupců městské části místo není vhodné. Prostor pod obloukem je připraven pro výstavbu záchodků, řekla novinářům místostarostka Jana Příhodová (ODS).

Radnice již dříve přivedla pod oblouk rozvody elektřiny, vody a kanalizace. "Přijde nám trochu luxusní udělat tam sklad," podotkl starosta Vladimír Vihan (ODS). Připomněl, že nyní se přenosné zábrany proti velké vodě skladují mimo centrum. Při hrozbě záplav je lze na místo včas dovézt, dodal.

Podle Příhodové by veřejné záchodky pod Karlovým mostem byly potřebné. "V Praze 1 je málo míst, kde by mohly být nové veřejné toalety. O Kampě to platí dvojnásob," zdůraznila místostarostka. Záměr na jejich výstavbu ale zatím příliš nepokročil. Nejprve byl odložen kvůli katastrofální povodni v srpnu 2002. Nyní zase neexistuje dohoda, kdo by stavbu WC zaplatil.

Pražský magistrát se rozhodl urychlit výstavbu zábran proti velké vodě právě po záplavách před třemi lety. Nyní už může být Malá Strana ochráněna před tak velkou povodní, která tehdy město postihla.

Zdroj: České noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů