Úterý, 19. března 2024

Občany trápí černá skládka

Občany trápí černá skládka

Protože Počerničtí nechtějí, aby se černá skládka za obcí rozrostla do netušených rozměrů, rozhodli se požádat karlovarský magistrát o uzavření této silnice.

Oficiální žádost podali zástupci občanů na magistrát včera.

Počerny - Staré matrace, rozbité sklo, prázdné nádoby od chemikálií a hromady dalšího odpadu lemují silnici z Počeren k vodárně ve Staré Roli. Přestože vjezd na tuto komunikaci zakazuje dopravní značení, podle obyvatel Počeren mnoho řidičů zákaz nerespektuje a vozí sem odpad všeho druhu.

"Situaci je třeba řešit. Vzhledem k tomu, že dopravní policie není proti uzavření silnice pomocí pevného kolíku, tak věříme, že nám vedení města vyjde vstříc," doufá Roman Špindler, předseda občanského sdružení Počerny, které zdejší lidi v podobných záležitostech zastupuje.

Pevný kolík je vhodný především proto, že v případě potřeby jej mohou například hasiči pomocí speciálního klíče dočasně odstranit.

Počerničtí si nedávno dali tu práci a počítali, kolik automobilů po silnici projede.

"Za půl hodiny jsme napočítali pět vozidel. Z toho čtyři se stejnou cestou zanedlouho vraceli. Co tam asi dělali? Jistě tam nejezdí za krásami přírody," konstatuje Špindler.

Zdroj: Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů