Čtvrtek, 28. března 2024

Hyundai Motor Eyes Hybrid Cars in 2006

Hyundai Motor Eyes Hybrid Cars in 2006
SEOUL - South Korea's Hyundai Motor Co. said on Monday it may produce rear-wheel-drive luxury cars around 2007 to emulate the success of BMW's premium cars and Toyota's Lexus, and also churn out hybrid cars later in 2006.

The moves by the country's top automaker, which controls half the home market, is seen as a step towards its goal of being among the world's top five car makers by 2010.

"We have not decided in what brand the luxury model will be, but rear-drive cars like BMW and Toyota's Lexus will be launched around 2007," a Hyundai spokesman said by telephone.

It currently produces only front-wheel-drive cars.

Hyundai and its affiliate Kia Motors Corp. will also bring forward by a year, to end-2006, plans to sell small-size hybrid cars to the United States, the spokesman said.

The first hybrid models will be subcompact cars of Hyundai's Accent and Kia's Rio, which share production platforms.

Hyundai would not churn out large-size hybrid vehicles for a while because of their low profitability, the spokesman added.

Like many South Korean exporters, Hyundai is having to cope with a stronger won currency and higher steel prices, as well as a sluggish local economy. Its first-quarter operating profits tumbled by almost one third.


REUTERS NEWS SERVICE
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů