Sobota, 20. dubna 2024

Další seminář na odboru ÚPR brněnského magistrátu - tentokrát o dopravě

Další seminář na odboru ÚPR brněnského magistrátu - tentokrát o dopravě

Na semináři připraveném v rámci zjištění problémů tížících občany města bylo tentokrát téma doprava. Občané si stěžovali na nedokončený okruh kolem centra Brna, poničené a nekomfortní dopravní prostředky hromadné dopravy, nedostatek parkovacích míst a auta naopak zabírající místo pěším. Paní Zdenka Šamánková přiznala z OÚPR MMB, že nárust počtu automobilů v krajském městě je enormní a územní plán s tak razantním růstem nepočítal.

Radní Ing. Jonáš argumentoval, že na většinu investic město nemá dostatek peněz. Potom údajně obvinil  bosonožské občany, že postavením domků v blízkosti plánované trasy R43 projevují občanskou neposlušnost. Pro dokončení městského okruhu požadoval spolupráci státu.

Ze všeho výše uvedeného vyplývá pro brněnské občany jediné - choďte pokud možno pěšky, nebo jezděte na bicyklu, koloběžce či koni  a hlavně využívejte maximálně poměrně rozsáhlou síť MHD. Jinak se v Brně udusíme a proměníme veškeré zelené plochy na parkoviště, což zaručeně bude mít mj. vliv i na povodňové průtoky pod Brnem a mohlo by mít i neblahé účinky v některých oblastech na stabilitu staveb. Město na druhé starně by se mělo snažit alespoń zajistit důstojné prostředí v prostředcích MHD. Dnešní tramvaje a autobusy s podrápanými skly a počmáranými sedadly se zaručeně nikomu moc nezamlouvají. Instalace kamer alespoň v zadních vozech nebo obnovení průvodčího by zajisté pomohlo.

ZDROJ: Rovnost,Enviweb 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů